Προτάσεις του Μ. Ελισάφ για μια «Έξυπνη Πόλη

on .

MWYSHS ELISAF SYNENTEYKSH

• Σειρά προτάσεων για την «Έξυπνη πόλη» δημοσιοποίησε χθες η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ «Νέα Εποχή».

Όπως τόνισε ο κ. Ελισάφ σε συνέντευξη Τύπου, η νέα εποχή απαιτεί ψηφιακά Γιάννενα και η πρόταση της παράταξής του εγγυάται τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να οικοδομηθεί η έξυπνη πόλη, η οποία πρωταρχικό σκοπό θα έχει την διευκόλυνση του πολίτη και την βελτίωση της καθημερινότητάς του. Μεταξύ άλλων στις προτάσεις του περιλαμβάνονται:
- Δημιουργία Ψηφιακού Συμβουλίου
- Δημιουργία Οδικού Χάρτη για τα Ψηφιακά Ιωάννινα
- Καταγραφή των Περιουσιακών Στοιχείων του Δήμου
- Έλεγχος, αξιολόγηση και βελτίωση των υπαρχόντων ηλεκτρονικών υπηρεσιών
- Έλεγχος, αξιολόγηση, συντήρηση του Συστήματος Οπτικών Ινών, έλεγχος, αξιολόγηση συντήρηση και επέκταση του Ασύρματου Δικτύου του Δήμου, χρήση νέων δυνατοτήτων δικτύωσης
- Δημιουργία Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών για τη Διαχείριση των Ανοικτών Δεδομένων του Δήμου.
- Ίδρυση Ψηφιακού Εργαστηρίου / Ioannina Digital Lab. Ένα πρότυπο εργαστήριο έρευνας και ανάπτυξης προηγμένων λύσεων, μέσω του οποίου θα ανοίξουν οι υποδομές της πόλης σε νέους επιστήμονες και επιχειρηματίες.
-Δημιουργία/ Χρήση web & mobile εφαρμογής για το δήμο.
Την Επιτροπή για την Έξυπνη Πόλη αποτελούν οι: Άγγελος Νάτσικας, Γιάννης Λυκογιώργος, Φώτης Βάβας, Πέρση Ντούλια Φάνης Γεροδήμος Σταύρος Βλάχος Βασίλης Ζωγράφος, Σταύρος Ιορδανίδης, Γεωργία Καλαντζή,, Έμμυ Κατριτζίδου Χριστίνα Κωτσαντή, Γιάννα Νότη, Τζένη Παγγέ, Μάνος Πατεράκης, Βασίλης Σαούγκος, Γιώτα Φλώρου.