Τα εκτός πόλεως κακώς κείμενα αναδεικνύουν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες»

on .

EPARXIAKOS DROMOS ZAGORI 27 3 19

• Σ’ ένα αποκαλυπτικό φωτογραφικό οδοιπορικό, που αυτή τη φορά ασχολείται με περιφερειακά… φαινόμενα, αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα κακώς κείμενα της πόλης των Ιωαννίνων, προχώρησαν οι «Σκεπτόμενοι Πολίτες».
Με σχετική ανάρτησή τους σχολιάζουν την κατάσταση που επικρατεί σε επαρχιακούς δρόμους της περιοχής μας και όχι μόνο, θέτοντας τους Αυτοδιοικητικούς προ των ευθυνών τους, μόλις δυο μήνες πριν ζητήσουν για μια ακόμη φορά την ψήφο των πολιτών.
Δημοσιεύοντας και ενδεικτικές φωτογραφίες γράφουν:
- «Από πότε έχει να πέσει νέα άσφαλτος στην Εθνική Οδό προς Ζαγόρι και Κόνιτσα; Ένας δρόμος που έχει πια αρκετή κίνηση αφού όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μένει όπως ήταν πριν πολλά πολλά χρόνια.
- Δρόμοι καινούριοι έγιναν στον Νομό σε περιοχές που δεν ήταν και εξαιρετικά απαραίτητοι (το δείχνει και η μηδαμινή κίνηση) όπως ο νέος από Κλειδωνιά για Αρίστη, ενώ άλλοι θυμίζουν Ελλάδα του '50.
- Παλιές στάσεις που θυμίζουν στάβλους δίπλα στον δρόμο ώστε να τις βλέπουν όλοι οι επισκέπτες και να θυμούνται το... παρελθόν τους.
-Και δυο χωματερές ακριβώς δίπλα στον δρόμο στο Καλπάκι, απέναντι από το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο επισκέπτονται πολλά Σχολεία και επισκέπτες από άλλα μέρη της χώρας, διαφημίζουν την οικολογική μας ευαισθησία. Τι έχει να πει ο Δήμος και η Περιφέρεια γι’ αυτό που συμβαίνει εκεί καιρό τώρα;
- Και στην Κόνιτσα, ο δρόμος προς το Γεφύρι έχει κατολίσθηση καιρό τώρα και μένει με τις πέτρες στο οδόστρωμα. Αν τον δει κανείς από κάτω καταλαβαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Τι κάνουν οι αρμόδιοι γι’ αυτό;
- Πιο πέρα, δίπλα στο ποτάμι, ένα κιόσκι καλής κατασκευής έχει γίνει δίπλα ακριβώς στο βουνό με την κατολίσθηση και πάλι να έχει πέσει πάνω του. Γιατί δεν έγινε σε άλλο σημείο; Απορία…
- Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, πράγματα που θα έπρεπε να έχουν βελτιωθεί από καιρό μένουν ως έχουν, αφήνοντας... παγερά αδιάφορους τους υπεύθυνους».