«ΣΤΟΠ» σε ηρωίνη, κοκαΐνη και πάνω από 60 κιλά χασίς!

on .

NARKWTIKA 24 03 2019

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η μάχη που δίνουν οι αστυνομικές Αρχές στην Ήπειρο για την πάταξη της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και οι μάχες που κερδίζουν σε τακτική βάση είναι σημαντικές. Ωστόσο, τα κυκλώματα δεν πτοούνται εύκολα, καθώς τα χρήματα που αποκομίζουν από το παράνομο εμπόριο είναι πολλά και έτσι ο «πόλεμος» καλά κρατεί στην περιοχή μας!

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, η Αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε έναν διακινητή στη Σαγιάδα με πάνω από 60 κιλά χασίς κρυμμένα στο Ι.Χ. που οδηγούσε, αλλά και με κοκαΐνη κρυμμένη σπίτι του κι έναν δεύτερο στην Άρτα ο οποίος είχε στην κατοχή του ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς!
Κρυμμένα στο Ι.Χ.!
Πάνω από 66 κιλά κάνναβης είχε κρύψει ένας 60χρονος στο αυτοκίνητό του αλλά ατύχησε, καθώς ξημερώματα του Σαββάτου τον εντόπισαν στη Σαγιάδα και τον συνέλαβαν άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.
Ειδικότερα, μέσω αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 60χρονος.
Μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και της καμπίνας των επιβατών, 21 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 66 κιλών και 880 γραμμαρίων. Εκτός από την κάνναβη κατασχέθηκαν επίσης το όχημα ιδιοκτησίας 66χρονης γυναίκας, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών και δύο κινητά τηλέφωνα.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Ιωνίας, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 60χρονου, στη Νέα Ιωνία δύο μεταλλικά κυτία, που περιείχαν 19 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη σε μορφή σκόνης και κρυστάλλου (φωτό), συνολικού βάρους 13,9 γραμμαρίων, μία ατζέντα χειρόγραφων σημειώσεων και δύο κινητά τηλέφωνα.
Ηρωίνη, κοκαΐνη…
Στην Άρτα επίσης συνελήφθη ένας 32χρονος με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ο δράστης συνελήφθη κατά τη στιγμή της αποβίβασής του από υπεραστικό λεωφορείο, επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οχτώ συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη, συνολικού βάρους 0,94 γραμμαρίων, έξι συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 0,5 γραμμαρίων και μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,94 γραμμαρίων. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.