Ο Κων/νος Βλάχος αποχώρησε από το «τιμόνι» της Ε.Η.Μ.!

on .

EHM ETAIREIA HPEIROTIKON MELETON

• Μετά από 11 χρόνια ευδόκιμης θητείας στο «τιμόνι» της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών, ο Κωνσταντίνος Βλάχος αποχώρησε από τη θέση του Προέδρου, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον γιατρό Σωτήρη Δερδεμέζη.
Οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο τη Ε.Η.Μ. έγιναν την περασμένη Κυριακή παρουσία πολλών μελών της. Ο Κων/νος Βλάχος τήρησε την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρος. Τα μέλη της Εταιρείας εξέλεξαν, πλην του κ. Δερδεμέζη, ως Αντιπρόεδρο την κ. Καίτη Στεφοπούλου και Γενικό Γραμματέα τον κ. Νικόλαο Κατσικούδη.

Πλούσιο έργο
Στα 11 χρόνια της προεδρίας του Κων/νου Βλάχου το έργο και η δραστηριότητα της Ε.Η.Μ. γνώρισαν ιδιαίτερη άνθηση. Ανάμεσα στα όσα έγιναν ήταν η αξιοποίηση του κλειστού επί δεκαετίες χώρου πάνω και παραπλεύρως του υπαιθρίου Θεάτρου της ΕΗ.Μ., που κάποτε είχε χρησιμεύσει ως ζωολογικός κήπος, η αποκατάσταση των μισών περίπου κερκίδων του Θεάτρου, οι εργασίες στον ναό των εν Ηπείρω Αγίων που βρίσκεται σε χώρο της «Φρόντζου Πολιτείας» και η εκ νέου μίσθωση του κέντρου «Λιθαρίτσια» στο ομώνυμο πάρκο. Εξάλλου, η Ε.Η.Μ. δέχθηκε και αξιοποίησε κατάλληλα δύο πολύ σημαντικές δωρεές έργων εκ μέρους της οικογένειας του ζωγράφου Κώστα Μαλάμου, αλλά και της καταξιωμένης εικαστικού Νίτσας Σινίκη – Παπακώστα, πραγματοποίησε τρία συνέδρια επιστημονικού, φιλολογικού και αρχαιολογικού χαρακτήρα με το τελευταίο να διεξάγεται πριν μερικές εβδομάδες με μεγάλη επιτυχία και συνέχισε με συνέπεια την ετήσια έκδοση του επιστημονικού και λογοτεχνικού τόμου «Ηπειρωτικό Ημερολόγιο».

* * *
Σημειώνεται ότι ο Κ. Βλάχος παραμένει Πρόεδρος στο θυγατρικό της Ε.Η.Μ. Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού Χώρου που διαχειρίζεται τη βιβλιοθήκη και το αρχείο της Εταιρείας, το Λαογραφικό Μουσείο «Κ. Φρόντζος» και το σπίτι του αείμνηστου ιδρυτή της Ε.Η.Μ..
Κ. ΑΓΟΡΗΣ