Απόδημους και επισκέπτες υποδέχεται ο Ν. Ιωαννίνων

on .

TROXONOMOS KINHSH

• Αρχίζει σήμερα το εορταστικό τριήμερο για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η έξοδος από τα μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα μεγάλη καθώς βοηθά και ο καιρός, που είναι ιδανικός για ταξίδια και περιηγήσεις. Ανάμεσα στους επισκέπτες του νομού μας, εκτιμάται πως θα είναι και αρκετοί απόδημοι που βρίσκουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις πόλεις και να επισκεφθούν τα πατρικά τους στα χωριά της Ηπείρου.
Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία και τα άλλα καταλύματα του νομού Ιωαννίνων, κινούνται σε ικανοποιητικά επίπεδα για την πλειονότητά τους, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις και αρκετές αφίξεις της «τελευταίας ώρας».

Επί ποδός η Τροχαία
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν κυκλοφορικά προβλήματα και να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα. Από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα, τίθενται σε ισχύ αυξημένα μέτρα, που περιλαμβάνουν αυξημένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση σε σημεία που παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, συγκρότηση συνεργείων για επικίνδυνες παραβάσεις, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.α..
Εκτός όμως αυτών, το επόμενο τετραήμερο θα ισχύουν κατά περίπτωση απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στην Ιόνια οδό και σε τμήματα των οδικών αξόνων Αθήνα – Πάτρα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη κ.α. Συγκεκριμένα η απαγόρευση θα ισχύει στο ρεύμα εξόδου (από την Αθήνα), σήμερα από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, αύριο και την Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.
Τη Δευτέρα στους ίδιους δρόμους θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας στα φορτηγά που κινούνται προς Αθήνα, από τις 3 το μεσημέρι έως τις 9 το βράδυ.

Ο καιρός
Ο καιρός το τετραήμερο είναι «σύμμαχος» των εκδρομέων, αλλά και όσων θα λάβουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη των Ιωαννίνων θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου, κατά διαστήματα θα υπάρχουν νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα σημειώσουν πτώση σήμερα, χωρίς να αποκλείονται ριπές κατά διαστήματα. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι αρκετούς βαθμούς χαμηλότερη και δεν αποκλείεται σήμερα και αύριο, κατά τόπους να σημειωθεί και βροχόπτωση.
Το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τις χθεσινές προβλέψεις, αλλάζει την Τρίτη, οπότε και αναμένεται να βρέξει, που θα είναι ευεργετικό για τους αγρότες.