Αρχίζουν να αποφέρουν αποτελέσματα οι έλεγχοι για το εισαγόμενο γάλα

on .

GALAKTOKOMIKH 20 03 2019

• Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται στην Ελληνική κτηνοτροφία και ειδικότερα στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων ΠΟΠ κυριάρχησαν στη χθεσινή εκδήλωση με τίτλο «Η ιδεοπαραγωγή τυροκομικών – γαλακτοκομικών προϊόντων και η διάθεσή τους στον καταναλωτή», που διοργάνωσε η Γαλακτοκομική Σχολή με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, ανέφερε πως άρχισαν να αποδίδουν αποτελέσματα οι έλεγχοι καθώς άρχισαν να πιέζονται όσοι εισάγουν γάλα, τονίζοντας ότι στον αγώνα αυτό συνέβαλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνης, που ήταν και ο μόνος που βοήθησε ουσιαστικά τον Οργανισμό στο έργο αυτό.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, στα στοιχεία που συνέλεξε και παρέδωσε προκειμένου να αρχίσουν οι αναγκαίοι για την Ελληνική και ειδικά για την Ηπειρωτική κτηνοτροφία έλεγχοι. Ο κ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ακόμη ότι δεν αρκεί να γίνουν έλεγχοι στην παραγωγική διαδικασία εντός Ελλάδος, αλλά και να διασφαλιστεί μέσω της εφαρμογής «υαλογράμματος» πως δεν θα πωλείται ως ελληνική φέτα, τυρί που παράγεται σε άλλες χώρες από βιομηχανίες που διαθέτουν ελληνικό κωδικό.
Στην προσπάθεια αυτή, όπως είπε, βρήκε ανταπόκριση μόνο από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, καθώς από άλλους φορείς ακόμη και από συναδέλφους του δεν είχε τη στήριξη που θα έπρεπε.
Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση και η Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βάσω Μέγα, η οποία τόνισε πως με τη συνεργασία μπορεί να αναδειχθεί το έργο της Γαλακτοκομικής Σχολής και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα σε κάθε της προσπάθεια.
Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για την νομοθεσία της οικοτεχνίας, για διάφορα ζητήματα που αφορούν την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών – τυροκομικών προϊόντων, τις ορθές πρακτικές υγιεινής στην παραγωγή κα.