«Βέλη» κατά Θ. Μπέγκα από την Επιτροπή της Κενάν Μεσσαρέ!

on .

KENAN MESSARE

• Aντιμέτωπη με την Επιτροπή Κατοίκων της οδού Κενάν Μεσαρέ φέρνει τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά τον Θωμά Μπέγκα η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης, που υποβλήθηκε εκ μέρους της σε μία προσπάθεια να ξεκολλήσει το συγκεκριμένο έργο.
Με χθεσινή ανακοίνωσή της η Επιτροπή χαρακτηρίζει παράνομη και άκυρη τη ΜΠΕ και θέτει μία σειρά από ερωτήματα στον Θωμά Μπέγκα, ενώ υπενθυμίζει όσα εκείνος έλεγε το… μακρινό 2011 για το τι πρέπει να γίνει για τη βελτίωση της ασφάλειας κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού, απ’ τα οποία τελικά δεν υλοποιήθηκε ακόμα τίποτα!

«Γιατί κ. Μπέγκα…»
«Γιατί κ. Μπέγκα ξαναφέρατε για έγκριση την παράνομη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον δακτύλιο, που έχει ακυρωθεί; Έτσι εννοείτε τη χρηστή διοίκηση και το σεβασμό στους θεσμούς;», ρωτάει η Επιτροπή Κατοίκων της Κενάν Μεσσαρέ στη χθεσινή ανακοίνωσή της.
Ρωτάει επίσης τον Δήμαρχο γιατί μετέβαλε τη θέση του σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την παράνομη κατασκευή του οδικού άξονα Κενάν Μεσαρέ – Βογιάνου – Γεννηματά, υπενθυμίζοντάς του ότι υπήρξε ένθερμος συμπαραστάτης στα αιτήματα όσων κατοικούν στην περιοχή, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες τους και την αγωνία για την ασφάλεια όσων μετακινούνται μέσω της συγκεκριμένης οδού.
Η Επιτροπή θυμίζει στον Θ. Μπέγκα ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Μάιο του 2011, είχε επισημάνει τις παρανομίες στην κατασκευή της Κ. Μεσαρέ και την επικινδυνότητά της εξαιτίας της ύπαρξης των στηθαίων που προκαλούν την ανάπτυξη υπερβολικών ταχυτήτων.
Σήμερα ωστόσο, έχει κάνει στροφή… 360 μοιρών χαρακτηρίζοντάς γραφικό και εμμονικό τον εκπρόσωπό της και ρωτάει ξανά: «Γιατί κ. Μπέγκα αρνείστε «πάση θυσία» να εφαρμόσετε τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ./16-5-2011 για τη λήψη της οποίας εσείς πρωτοστατήσατε και συμμετείχαν πολύ δραστήρια οι νυν αντιδημάρχοί σας κ. Μανταλόβας και κα Τσίλη, καθώς και οι Δ.Σ. όλων των παρατάξεων κ.κ. Τασιούλας, Τσαμπαλάς, Μάντζιος, Γκέκας, Δουβανάς, Μπουραντάς, Φίλιος, Μασαλάς και οι αείμνηστοι Ριστάνης, Σκοπούλης);».

Θέλουν τον δακτύλιο
Η Επιτροπή Κατοίκων της Κενάν Μεσσαρέ σπεύδει στην ανακοίνωσή της να τονίσει πως «είμαστε υπέρμαχοι της κατασκευής του δρόμου από Βογιάνου ως Πανηπειρωτικό αλλά νόμιμα, δηλαδή με την ταυτόχρονη μελέτη και βελτίωση των εκατέρωθεν οδικών αξόνων που θα συνδεθεί» και διαβεβαιώνει πως θα συνεχίσει να αξιώνει να μην κατασκευαστούν αυθαίρετοι δρόμοι – σκοτώστρες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Καταλήγει δε τονίζοντας πως οι βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν στην Κενάν Μεσσαρέ και αφορούν στην ασφάλεια, οι οποίες προβλέπονται στις υπάρχουσες μελέτες δε μπορούν να αναιρεθούν.

Οι βελτιώσεις
Ποιες είναι όμως οι βελτιώσεις που ζητάει η Επιτροπή Κατοίκων της Kενάν Mεσσαρέ; Μεταξύ άλλων, είναι η απομάκρυνση των ατσαλόμπαρων της οδού, η δημιουργία διαβάσεων πεζών για τις οποίες έχουν τοποθετηθεί και σχετικές πινακίδες, η δρομολόγηση αστικού για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, η διαγράμμιση των θέσεων στάθμευσης στις εκατέρωθεν τρεις λωρίδες του δρόμου και η διάνοιξη επτά καθέτων στην Κενάν Μεσσαρέ οδών.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ