Χώρο για δημιουργική απασχόληση «απέκτησαν» 25 παιδιά και έφηβοι ΑμεΑ

on .

KDAP AMEA KARDAMHTSIA 14 3 19

• Είκοσι πέντε παιδιά και έφηβοι με αναπηρία, νοητική υστέρηση, αυτισμό, κινητική ή και πολλαπλή αναπηρία, απέκτησαν το δικό τους χώρο για δημιουργική απασχόληση. Πρόκειται για το ΚΔΑΠμεΑ του ΟΚΠΑΠΑ που εγκαινιάστηκε χθες και στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα Καρδαμίτσια, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές που προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Το συγκεκριμένο ΚΔΑΠ, λειτουργεί σε ετήσια βάση, κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου από 1.30 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ, ενώ στις περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά θα λειτουργεί από τις 8 το πρωϊ μέχρι τις 4 το απόγευμα.
Τα εγκαίνια τέλεσε με Αγιασμό ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των φορέων για το καλό της κοινωνίας, δίνοντας βαρύτητα στους συνανθρώπους μας που έχουν περισσότερη ανάγκη για βοήθεια.
Στη συνεργασία Δήμου – Μητρόπολης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος σημείωσε πως με το ΚΔΑΠ ΑμεΑ απλώνεται το δίχτυ προστασίας του Δήμου προς όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ κ. Φίλιππας Τσουμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του 1ου ΚΔΑΠ για ΑμεΑ, καλώντας όλες τις οικογένειες της πόλης που έχουν παιδιά με αναπηρία να το επισκεφθούν, να δουν τις εγκαταστάσεις του, να συζητήσουν με το προσωπικό, να το αγκαλιάσουν και να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στη νέα δομή. Τέλος ευχαρίστησε τόσο το προσωπικό όσο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την βοήθειά τους στην ολοκλήρωση του ΚΔΑΠ.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.