Εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο της Πολεοδομίας Κατσικά

on .

POLEODOMIA KATSIKA SYNTHMATA 12 3 19

Θύμα αγνώστων δραστών, οι οποίοι «ξέσπασαν» πάνω στο κτίριο που στεγάζεται η υπηρεσία στον Κατσικά, έπεσε η Πολεοδομία του Δημου Ιωαννιτών!
Οι βάνδαλοι προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Κατσικά στο οποίο στεγάζονται η Πολεοδομία καθώς και τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας. Τις φθορές αντίκρισαν υπάλληλοι του Δήμου χθες το πρωί. Από την επίθεση δεν γλίτωσαν η τζαμαρία και οι τοίχοι του κτιρίου.

Σκληρή γλώσσα
Με σκληρή γλώσσα σχολιάζει η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της αυτό το νέο περιστατικό βανδαλισμού. Πιο συγκεκριμένα, τονίζει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
«Είναι απαράδεκτο σε μια χώρα που η ελεύθερη διακίνηση ιδεών είναι όχι μόνο νομικά κατοχυρωμένη αλλά ισχύει και στην πράξη, δημόσια κτίρια και χώροι που ανήκουν στους πολίτες και εξυπηρετούν τους πολίτες να γίνονται στόχοι βανδαλιστών. Είναι αδιανόητο υποστηρικτές αντιλήψεων για μια κοινωνία που έχει στο επίκεντρο το δημόσιο χαρακτήρα να βάλουν κατά δημόσιων χώρων και κτιρίων. Καλούμε για μια ακόμη φορά όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Τους θεσμικούς φορείς της δημοκρατίας και την κοινωνία των πολιτών, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα και όλοι μαζί να κατανοήσουμε ότι οι επιθέσεις αυτές αποτελούν χτύπημα στην ίδια την Δημοκρατία και μάλιστα σε καιρούς πονηρούς».