Ανεξίτηλο το έργο του Σταύρου Μπαλτογιάννη…

on .

MPALTOGIANNHS

• Μια σπουδαία κληρονομιά για τις νεότερες γενιές ως ζωγράφος αλλά και συντηρητής έργων άφησε ο συμπατριώτης μας καταξιωμένος καλλιτέχνης Σταύρος Μπαλτογιάννης, ο οποίος έφυγε πριν λίγες ημέρες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η κηδεία του έγινε την Καθαρά Δευτέρα, στον Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πεδινή. Στο τελευταίο του ταξίδι τον συνόδευσαν συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί.
Έργα του Σταύρου Μπαλτογιάννη υπάρχουν σε πολλές επώνυμες και μη ιδιωτικές Συλλογές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, καθώς και σε Δημόσιες (Ε.Π.Μ.Α.Σ., ΥΠΠΟ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πινακοθήκη Αβέρωφ, Δήμος Ιωαννιτών). Μάλιστα έχει δωρίσει έργα του που κοσμούν τη Δημοτική Πινακοθήκη.
Παράλληλα με το ζωγραφικό του έργο έχει να επιδείξει επίσης, ως καλλιτέχνης συντηρητής και Επιθεωρητής Συντήρησης κατά τη θητεία του στο ΥΠΠΟ, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, μια μακρόχρονη και σημαντική προσφορά στη διάσωση και αποκατάσταση μνημείων και πολύτιμων έργων τέχνης.
Τη βαθύτατη θλίψη του και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Σταύρου Μπαλτογιάννη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ιωαννιτών. Όπως σημειώνει, «το στίγμα του στον πολιτισμό θα μείνει ανεξίτηλο».