Mια ημέρα χαράς και γιορτής για τα ΚΑΠΗ των Ιωαννίνων

on .

OKPAPA

• Mια ημέρα χαράς, μια ημέρα γιορτής των ΚΑΠΗ της πόλης μας ήταν η προχθεσινή, όπου άνθρωποι γεμάτοι από ζωή και δημιουργικότητα έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ότι η ηλικία δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για τις ευχάριστες δραστηριότητες και πως τα ΚΑΠΗ είναι ένας χώρος που εμπλουτίζει την καθημερινότητα με ευχάριστες εμπειρίες.
Ανοίγοντας τις εκδηλώσεις του 1ου Φεστιβάλ Χαράς της 3ης ηλικίας ο Πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Φίλιππος Τσουμάνης στον χαιρετισμό του τόνισε ότι υλοποιείται ο στόχος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. για την Τρίτη Ηλικία που είναι η Ενεργός Γήρανση. «Σήμερα τα ΚΑΠΗ μας είναι πλήρη από κάθε άποψη, υπάρχει κοινωνική φροντίδα, ιατρικές υπηρεσίες, οργανωμένη ψυχαγωγία και είναι πλήρη δραστηριοτήτων. Όλα αυτά σας τα οφείλουμε, όπως οφείλουμε και να σας σεβαστούμε, να σας εκτιμούμε αλλά και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για εσάς, για να είναι ο χρόνος σας πιο δημιουργικός και πιο ευχάριστος», τόνισε χαρακτηριστικά.
Εντυπωσιακή ήταν η έκθεση χειροτεχνημάτων των μελών των ΚΑΠΗ που περιελάμβανε πλήθος διακοσμητικών και κοσμημάτων, τα περισσότερα από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως και ο πλουσιοπάροχος μπουφές με πολλά παραδοσιακά εδέσματα που παρασκεύασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ.
Στο χορευτικό μέρος του Φεστιβάλ, εκτός των χορευτικών όλων των ΚΑΠΗ της πόλης, συμμετείχε και το ΚΑΠΗ του Δήμου Λαγκαδά Χαλκιδικής που έχει αδελφοποιηθεί με το 2ο ΚΑΠΗ Ιωαννίνων. Το τελευταίο μέρος της πρώτης ημέρας του Φεστιβάλ έκλεισε με τον πολυτάλαντο Μάγο Oscar που μάγεψε μικρούς και μεγάλους.