Με τις «Τζαμάλες» κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις της Αποκριάς

on .

GAITANAKI PLATEIA

• Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται ήδη η πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος, αφήνοντας στην άκρη για λίγο τις σκοτούρες και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Προχθές, πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, η κεντρική πλατεία, βούλιαξε από μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι συμμετείχαν στο παραδοσιακό «γαϊτανάκι» που διοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου. Ο καλός καιρός ευνόησε την Κυριακάτικη εκδήλωση από την οποία δεν έλειπε το κέφι και ο χορός!
Οι εκδηλώσεις βέβαια θα κορυφωθούν την ερχόμενη Κυριακή με τις πατροπαράδοτες «Τζαμάλες» (υπαίθριες μεγάλες φωτιές) που θα στηθούν σε όλες σχεδόν τις γειτονιές της πόλης και όχι μόνο, αφού πλέον απλώνονται ως έθιμο σ’ όλο το Νομό Ιωαννίνων, ενώ την Καθαρά Δευτέρα σειρά θα πάρουν τα Κούλουμα και το πέταμα του χαρταετού.
Το Καρναβάλι Κατσικά
Ξεχωριστή νότα θα δώσει και το καθιερωμένο πια Καρναβάλι του Κατσικά, που διοργανώνει ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος, ο οποίος καλεί όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα σχολεία, τους Γιαννιώτες και μη, να συμμετέχουν ενεργά δηλώνοντας συμμετοχή σε κάποιο γκρουπ ή δημιουργώντας το δικό τους, στη φετινή καρναβαλική παρέλαση με αποκριάτικα άρματα, πολύ χορό και μουσική.
Την παρουσίαση της φετινής παρέλασης θα κάνουν οι δημοσιογράφοι Μίλτος Γήτας και η Σέβη Ευθυμίου.
Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες στο 2651 094039 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.