Με ηρωίνη και όλα τα... σύνεργα συνελήφθη 43χρονη στα Γιάννενα

on .

HROINH 3 3 2019

Θραύση κάνουν τα σκληρά ναρκωτικά στην Ήπειρο, καθώς όλο και περισσότερες υποθέσεις διακίνησής τους εξαρθρώνει η ΕΛ.ΑΣ. Συνήθως στα περιστατικά διακίνησης ηρωίνης ή άλλων σκληρών ναρκωτικών «πρωταγωνιστούν» Έλληνες, όπως συνέβη και το απόγευμα της Παρασκευής στα Γιάννενα. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων συνέλαβαν δυο ημεδαπούς, μία 43χρονη και έναν 41χρονο, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».
Ειδικότερα, η γυναίκα συνελήφθη κατά τη στιγμή της αποβίβασής της από υπεραστικό λεωφορείο, διότι στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ποσότητα ηρωίνης, σε μορφή βράχου, βάρους 26,1 γραμμαρίων, την οποία προόριζε για διακίνηση,
- δύο κινητά τηλέφωνα,
- ιδιόχειρες σημειώσεις,
- αντικείμενα για την κοπή και χρήση ναρκωτικών (μικρό μαχαίρι, καλαμάκια, πλαστικές κάρτες).
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και ένας 41χρονος, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

 Εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

• Στην Άρτα συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, συνολικής ποινής κάθειρξης δεκατεσσάρων 14 ετών, για τα αδικήματα της εκβίασης, απάτης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τα έτη 2007-2008 και 2015- 2016 σε περιοχές της Άρτας, της Πρέβεζας, της Φιλιππιάδας και του Αγρινίου.

 Θανατηφόρο τροχαίο στο Καλπάκι

• Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα έναν 83χρονο πεζό έγινε την Κυριακή το απόγευμα στο Καλπάκι. Τον άτυχο άνδρα παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε 30χρονος με συνοδηγό 37χρονο που τραυματίστηκαν και οι δύο.

Συνελήφθη κλέφτης μοτοποδηλάτου
• Από αστυνομικούς τα μεσάνυχτα της Κυριακής συνελήφθη 23χρονος Έλληνας που είχε αποπειραθεί να κλέψει δίκυκλο μοτοποδήλατο από την αυλή σπιτιού στα Γιάννενα.

Του «έφαγε» την προκαταβολή
• Εξιχνιάστηκε απάτη μέσω διαδικτύου που έγινε με θύμα 43χρονο στην Άρτα. Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 40χρονης Ελληνίδας, η οποία είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα αγγελία πώλησης Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Για την αγορά του 43χρονος κατέθεσε στον τραπεζικό της λογαριασμό 200 ευρώ, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία. Σε βάρος της γυναίκας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

Καφετέριες στο «στόχαστρο» 19άρηδων
• Δύο υποθέσεις κλοπών που είχαν διαπραχθεί στην Πρέβεζα εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς. Δράστες είναι ένας 19χρονος και μια 19χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Η πρώτη κλοπή έγινε σε καφετέρια τον περασμένο Σεπτέμβριο από την οποία έκλεψαν πορτοφόλι με χρήματα και προσωπικά έγγραφα και η δεύτερη στις 25 Φεβρουαρίου πάλι σε καφετέρια, από την οποία έκλεψαν κοσμήματα, αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα.

Μετέφερε 4 αλλοδαπούς
• Στην Ελεούσα συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερα άτομα, ηλικίας 24,36, 55 και 36 χρόνων, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου στην Ελλάδα. Επίσης σε βάρος των τριών εκκρεμούσαν μέρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.