Πλούσιες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Ζηρού

on .

party

• Με καρναβαλικές εκδηλώσεις σε Φιλιππιάδα και Θεσπρωτικό και με αναβιώσεις εθίμων όπως αυτό της τζαμάλας, θα εορταστούν οι φετινές Απόκριες σε όλο τον Δήμο Ζηρού. Πιο συγκεκριμένα: Την Παρασκευή 8 Μαρτίου:

 Στη Φιλιππιάδα ο Σύλλογος Γυναικών Φιλιππιάδας, θα πραγματοποιήσει καρναβαλική παρέλαση. Ώρα έναρξης 20.30.

- Στο Θεσπρωτικό στην ταβέρνα 'Νουζάκια', ο Σύλλογος Γυναικών Θεσπρωτικού θα οργανώσει εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Ώρα έναρξης 20.00. Το Σάββατο, 9 Μαρτίου: Στο Θεσπρωτικό ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού συνδιοργανώνει με το ΚΔΑΠ Δήμου Ζηρού Ριζοβουνίου αποκριάτικη εκδήλωση, με παραδοσιακά δρώμενα. Θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο του Θεσπρωτικού και θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί. Στις 19.00 επίσης στο Θεσπρωτικό, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον λαμπαδηδρομία των μασκαρεμένων με δάδες και φαναράκια. Η εκκίνηση θα γίνει από το κέντρο (Θέση Ταξί). Στις 21.00 της ίδιας ημέρας στο καφέ “Iguana” στο Θεσπρωτικό, ο Πολιτιστικός – Φιλαρμονικός Σύλλογος “ΑΠΟΛΛΩΝ” διοργανώνει συναυλία με μουσική LATIN. Την Κυριακή 10 Μαρτίου: Στο Θεσπρωτικό στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση με διοργανωτή τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσπρωτικού και θα ακολουθήσει το άναμμα της τζαμάλας.

Το έθιμο της τζαμάλας θα αναβιώσει σε Φιλιππιάδα, Θεσπρωτικό αλλά και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.

Στη Φιλιππιάδα το άναμμα της τζαμάλας θα γίνει στην Πλατεία Παπανδρέου στις 8 μ.μ. με συνδιοργανωτές τον Σύλλογο Συρρακιωτών Φιλιππιάδας και τον Δήμο Ζηρού.

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου, θα γιορταστούν τα κούλουμα με εκδηλώσεις στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου με τη φροντίδα των Τοπικών Συμβουλίων και των προέδρων.