Δύο… διακεκριμένες συμμορίες διακίνησης χασίς και ηρωίνης!

on .

NARKOTIKA OPLA 27 2 19

• Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου, εξαρθρώνοντας δυο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην διακίνηση χασίς, ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων σε περιοχές των Δήμων Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων, Νικολάου Σκουφά μέχρι και την Αιτωλοακαρνανία!
Οι δυο συμμορίες δρούσαν αυτοτελώς η μία από την άλλη, ως προς την συγκρότησή τους και τη διαχείριση των δραστηριοτήτων τους, όμως σύμφωνα με τις Αρχές προέκυψε η εκατέρωθεν προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από μέλη της οργάνωσης, ενώ όλοι οι συλληφθέντες είναι ημεδαποί!

Η Α’ Ομάδα
Όσον αφορά στην α’ εγκληματική οργάνωση συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, ένας 63χρονος ημεδαπός, καθώς και επτά ακόμη ημεδαπά μέλη της (έξι άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 39, 48, 50, 47, 43, 50 και 49 ετών αντίστοιχα. Επιπλέον, αναζητείται ακόμη ένας 42χρονος ημεδαπός, μέλος της οργάνωσης. Όπως προέκυψε από την έρευνα, η ομάδα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και μετέπειτα εμπορία της, διακινώντας σε τουλάχιστον 150 αγοραπωλησίες περίπου 5 κιλά τους τελευταίους τρεις μήνες. Εκτιμάται ότι τα μέλη της ομάδας από την δράση αυτή αποκόμισαν χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ.

Η Β’ Ομάδα
Αναφορικά με τη β’ εγκληματική οργάνωση συνελήφθη το «αρχηγικό» της στέλεχος, ένας 38χρονος ημεδαπός καθώς και τέσσερα 4 ακόμη μέλη της, ηλικίας 28, 31, 40 και 41 ετών. Επιπλέον, αναζητείται ακόμη ένας 36χρονος ημεδαπός. Η δράση της συγκεκριμένης συμμορίας προσδιορίζεται στη συστηματική εμπορία ηρωίνης και ναρκωτικών φαρμάκων, διακινώντας σε τουλάχιστον διακόσιες 200 αγοραπωλησίες περίπου 500 γραμμάρια ηρωίνης, τους τελευταίους τρεις μήνες. Εκτιμάται ότι η εγκληματική ομάδα από την διακίνηση αποκόμισε χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Τα ευρήματα
Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 104 δενδρύλλια κάνναβης (σε φυτώριο και σε γλάστρες), ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, 204 ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά και τρίφτης κάνναβης, 3 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, 14 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ κ.α. Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων, ενώ την επιχείρηση και τις έρευνες συνέδραμαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, των Ομάδων Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων & Άρτας, του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου καθώς και αστυνομικός σκύλος.