Φροντίζουμε για τον προγραμματισμό των φροντιστηρίων δηλώνει ο Υπ. Παιδείας!

on .

MATHITES DIAGWNISMA

• Στο προεκλογικό παιχνίδι εντάσσει και τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις η Κυβέρνηση, καθώς όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Παιδείας, το νέο εξεταστικό σύστημα θα θεσμοθετηθεί έως τα τέλη Μαρτίου. Άφησε δε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών τόσο στην πρόταση που έχει παρουσιάσει για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια της χώρας, όσο και την διδακτέα ύλη για την Γ΄ Λυκείου που ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής την περασμένη εβδομάδα.
Πάντως ξεκαθάρισε πώς τα Λατινικά δεν θα εξετάζονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και θα τα αντικαταστήσει η Κοινωνιολογία στην αντίστοιχη επιστημονική κατεύθυνση.
Κατα τα άλλα, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «θα λειτουργήσουν νέες σχολές και τμήματα όπως είναι η Νομική Πάτρας, το αγγλόφωνο τμήμα στη Φιλοσοφική Αθήνας, ξενόγλωσσο τμήμα στα Τρίκαλα, το Διεθνές πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η έναρξη λειτουργίας θα γίνει από τον προσεχή Σεπτέμβριο και από τον Σεπτέμβριο του 2020».
Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είπε ότι «η πολιτεία υπάρχει και για να προστατεύει την κοινωνία από αυτά που δεν ξέρει. Στις ΗΠΑ οι φοιτητές χρωστούν 1,5 τρισ. από τα δάνεια που έχουν πάρει για να πληρώσουν τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έχουν δημιουργήσει απίστευτες φούσκες ως προς τον δανεισμό».
Για τις πανελλαδικές εξετάσεις δήλωσε ότι «εδώ και έναν χρόνο επεξεργαζόμαστε τα προγράμματα σπουδών και την ύλη για την Γ Λυκείου του 2020» ενώ πρόσθεσε ότι ανακοινώθηκε τώρα και όχι τον Ιούνιο, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι γονείς των παιδιών και οι …φροντιστές!