Η «Ωκεανίς» πέρασε από Ήπειρο με ανέμους, κρύο και χιόνια!

on .

TRIKYMIA LIMNH

• Δεν έμεινε… αλώβητη η Ήπειρος από το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ωκεανίς» που σάρωσε τη χώρα, αν και τα φαινόμενα, ειδικά στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ήταν λιγότερο έντονα σε σχέση με άλλες περιοχές. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το διήμερο που πέρασε ήταν οι ισχυροί άνεμοι του Σαββάτου, εξαιτίας των οποίων η Παμβώτιδα… βγήκε κυριολεκτικά έξω, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες στην παραλίμνιο περιοχή, το κρύο που ειδικά χθες ήταν τσουχτερό και τα χιόνια τα οποία έπεσαν κυρίως σε ορεινές περιοχές του Νομού μας.

Ζημιές λόγω αέρα
Καιρό είχαν να δουν τα Γιάννενα τόσο ισχυρούς ανέμους όπως οι προχθεσινοί, οι οποίοι, παρόλο που έφτασαν σε ένταση ακόμα και τα επτά Μποφόρ, ευτυχώς δεν προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Εξαιτίας τους έπεσαν ή έγειραν αρκετά δέντρα στο Λεκανοπέδιο τα οποία κόπηκαν και απομακρύνθηκαν με παρέμβαση της Πυροσβεστικής, προκλήθηκαν ζημιές σε οροφές κτιρίων, κυρίως αποκολλήσεις τσίγκων, αλλά και μία αρκετά μεγάλη πυρκαγιά στους Κουκλιούς Πωγωνίου από την οποία κάηκαν αρκετά στρέμματα δάσους.

Κρύο και χιόνια
Η «Ωκεανίς» εκτός από ανέμους έφερε και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας σ’ όλη την Ήπειρο, κυρίως όμως στον Νομό Ιωαννίνων αφού στα παράλια τα πράγματα ήταν καλύτερα. Χθες το πρωί ο υδράργυρος στο Μέτσοβο έδειξε μείον οκτώ βαθμούς Κελσίου, ενώ μείον επτά βαθμοί καταγράφηκαν στο Πληκάτι Κόνιτσας και μείον πέντε στο Πάπιγκο. Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Πάργα και ήταν οκτώ βαθμοί Κελσίου.
Όσο για το χιόνι, αυτό μπορεί να μην ήρθε στα Γιάννενα, όμως δε συνέβη το ίδιο και στα ορεινά του Νομού που ντύθηκαν ξανά στα λευκά. Αρκετό χιόνι, πάνω από 20 εκατοστά έπεσε μέσα στο Μέτσοβο, ενώ σε ορισμένες περιοχές το ύψος του ξεπέρασε τα 40 εκατοστά! Χάρη στην επέμβαση των αποχιονιστικών μηχανημάτων των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας το οδικό δίκτυο καθαρίστηκε εγκαίρως.