Ο Βαγγέλης Λάμπρου «αναπαύεται» από χθες στο Κοιμητήριο Περιβλέπτου

on .

LAMPROY EYAGGELOS

• Στην τελευταία του κατοικία, στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού Περιβλέπτου Ιωαννίνων οδηγήθηκε χθες το απόγευμα, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πολλών συναδέλφων του μηχανικών, ο Βαγγέλης Λάμπρου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 75 χρόνων. Πρόκειται για ένα από τα «ιστορικά» στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε σε δύσκολες περιόδους, είτε σαν απλό μέλος, είτε ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής και μάλιστα στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Κατά τη διάρκειά της θητείας του διακρίθηκε για τον ήπιο και συναινετικό χαρακτήρα του, χάρη στον οποίο συνέβαλε στην άμβλυνση των όποιων αντιθέσεων υπήρξαν σε τοπικό επίπεδο την ταραγμένη πολιτικά εκείνη περίοδο. Επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στον ιδιωτικό κατασκευαστικό τομέα, έχοντας δική του εργοληπτική επιχείρηση, δραστηριότητα που διατήρησε μέχρι τη συνταξιοδότησή του, αφήνοντας την στη συνέχεια στον γιό του Αλέξανδρο που ακολουθεί τα βήματά του, τόσο στην πολιτική (όντας σήμερα Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της Ν.Δ.), όσο και στον επαγγελματικό του χώρο, καθώς είναι και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ.
Η κοσμοσυρροή που έγινε χθες στον Ι.Ν. Περιβλέπτου, έδειξε και το πόσο αγαπητός ήταν στην κοινωνία των Ιωαννίνων, ο αείμνηστος πλέον Βαγγέλης. Μεταξύ άλλων, ήταν εκεί και του είπαν το «τελευταίο αντίο», ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο πρώην βουλευτής Σταύρος Καλογιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη, ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας και πολλά στελέχη πρώην και νυν της Νέας Δημοκρατίας. Στη μνήμη του κατατέθηκαν στεφάνια και χρήματα για κοινωφελούς σκοπούς.
Ο «Π.Λ.» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο, το γιό και την κόρη του.