Τις θέσεις της για στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών παρουσίασε η Τ. Καλογιάννη

on .

KALOGIANNH TATIANA 20 1 2019

• Τις θέσεις της παράταξης «Ιωάννινα_2023», για τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών παρουσίασε η υποψ. Δήμαρχος Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, στην πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Ιωαννίνων.
Η κ. Καλογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τους υποψ. δημοτικούς συμβούλους Ευριδίκη Τζώρτζη-Λαγού, Οικονομολόγο, Βασίλη Κοσμά, Βιολόγο στο Γ. Νοσοκομείο Γ. Χατζηκώστα, πρώην Αντιδήμαρχο και Νίκο Σφαιρόπουλο, Ηθοποιό, Σκηνοθέτη - Θεατρολόγο, ανέπτυξε τις προτάσεις της παράταξης στα μέλη του Συλλόγου και κατέθεσε σχετικό υπόμνημα.
Η πρόταση της παράταξης συνοψίζεται στις παρακάτω ενότητες:
1. Κοινωνική και οικονομική ενεργητική προστασία των οικογενειών.
2. Υποστήριξη της μητρότητας και θετικό περιβάλλον για την οικογενειακή ζωή.
3. Εισαγωγή νέων θεσμών: Ένταξη του Δήμου Ιωαννίνων στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο των φιλικών προς την οικογένεια πόλεων (Family Friendly City – European Large Family Confederation) με Εθνικό Συντονιστή την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας.
4. Διευκόλυνση για συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες.
i. Έκπτωση σε όλες τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου (συναυλίες - θεατρικές παραστάσεις κ.τ.λ) και στις παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ιωαννίνων.
ii.Για τη φοίτηση των παιδιών- μελών του συλλόγου Πολυτέκνων στο Δημοτικό Ωδείο και στα χορευτικά τμήματα 50% έκπτωση για το πρώτο παιδί, 70% έκπτωση για το δεύτερο παιδί και για τα υπόλοιπα δωρεάν.