Στο επίκεντρο και πάλι οι τριτοκοσμικές συνθήκες στη Λαϊκή Αγορά Αγ. Μαρίνας

on .

LAIKH AGIAS MARINAS

• Τις «τριτοκοσμικές συνθήκες» που επικρατούν στην κεντρική Λαϊκή Αγορά της πόλης των Ιωαννίνων, στην Αγία Μαρίνα, καυτηριάζει η παράταξη «Γιάννενα Τώρα», κλιμάκιο της οποίας βρέθηκε το Σάββατο εκεί.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν είναι κάτι καινούργιο, έχει επισημανθεί πολλές φορές και μέσα από τον τοπικό Τύπο, χωρίς μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή να έχει προβεί σε όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να νοικοκυρευτεί ένα κεντρικό σημείο της πόλης.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Α. Μπαρτζώκας, συνοδευόμενος από τους Δ. Πάνου, Δ. Σκούρτη, Α. Χούσο, Γ. Γοργόλη, Α. Μάγκου – Γαλάρη και Α. Μακρή ανέδειξαν την τριτοκοσμική και απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος της Λαϊκής Αγοράς, στην «καρδιά» της πόλης, δίπλα κυριολεκτικά στο Δημαρχείο.
«Η έπαρση, η αυταρέσκεια και η αλαζονεία της Δημοτικής Αρχής, η οποία μόνο εκδίδει διθυραμβικές ανακοινώσεις χωρίς αντίκρυσμα, δεν της επιτρέπουν να δει αυτό που είδαμε εμείς, και το οποίο δεν έχει αλλάξει καθόλου από τις προηγούμενες επισκέψεις μας από το 2014 και μετά, παρά μόνο προς το χειρότερο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η παράταξη επισημαίνει τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, τονίζοντας ότι είναι χειρότερες και από αυτές των τριτοκοσμικών χωρών! «Δεν μπορείς ούτε να πλησιάσεις στις τουαλέτες, υπάρχουν στέγαστρα με αμίαντο - υλικό που έχει απαγορευθεί η χρήση του διεθνώς ως επιβλαβές για την υγεία. Γενικότερα οι υποδομές του χώρου είναι απολύτως απαράδεκτες, παρά τα υψηλά ενοίκια που εισπράττει από τους μικροεπιχειρηματίες αυτούς ο Δήμος μας», σημειώνεται ακόμη.