Το Εργατ. Κέντρο Ιωαννίνων για την καταδίκη της καθαρίστριας

on .

ergat

• Πανελλήνιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της καθαρίστριας στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων, μητέρα 13 παιδιών, η οποία καταδικάστηκε σε 8 χρόνια (!) επειδή είχε αλλάξει τη χρονολογία αποφοίτησής της από το Δημοτικό κατά ένα χρόνο, προκειμένου να βρει δουλειά.
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «προφανώς η επιλογή να κάνει κάποιος μια παρατυπία δεν επικροτείται. Είναι παράλογο και άδικο όμως να καταδικάζεται για απάτη έναντι του Δημοσίου και κατάχρηση δημοσίου χρήματος μια γυναίκα που ρίσκαρε για μια δουλειά με τον πενιχρό μισθό του βοηθητικού προσωπικού, ώστε να ζήσει τα παιδιά της…». Και καλεί τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού να μην προβεί σε διοικητικά μέτρα εναντίον της εργαζόμενης.
Σε δική του ανακοίνωση το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας Ιωαννίνων καλεί τα Σωματεία των Νοσοκομείων, την ΕΙΝΗ και την ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και τους Συλλόγους Πολυτέκνων να πάρουν θέση ώστε «να δημιουργηθεί εκείνο το τείχος αλληλεγγύης που θα εμποδίσει την αστική Δικαιοσύνη να ξανακαταδικάσει στις 5 Μαρτίου τη συναδέλφισσα».