Απαγόρευση επισκεπτηρίου στο «Χατζηκώστα» λόγω γρίπης

on .

NOSOKOMEIO NOSOKOMA ASTHENHS

• Στην πλήρη απαγόρευση του επισκεπτηρίου σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου, προχωρά η Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, με αφορμή την έξαρση των εποχιακών ιώσεων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο διάστημα αυτό θα επιτρέπεται αυστηρά η παρουσία το πολύ ενός συνοδού/ασθενή και μόνο με χρήση προστατευτικής χειρουργικής μάσκας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι με προηγούμενη απόφαση έχει απαγορευθεί ήδη το επισκεπτήριο στους χώρους Μαιευτικής - Γυναικολογικής. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ) το επισκεπτήριο γίνεται καθημερινά στις 14:00 (Διάρκειας 5 λεπτών για ένα συνοδό).

Καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ
Στο μεταξύ, την ώρα που η γρίπη καλπάζει στη χώρα μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κατηγορεί την Κυβέρνηση για «επικοινωνιακά κόλπα για να κρύψει την έλλειψη εμβολίων και κονδυλίων στα νοσοκομεία» και σημειώνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και θυμάτων της γρίπης που δίνει, είναι παντελώς αναξιόπιστος.
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι οι υγειονομικές Αρχές της χώρας δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων. Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρει «τα νούμερα που διαθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι τελείως πλασματικά καθότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν στοιχεία πέραν των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, επειδή δεν γίνεται Μοριακός έλεγχος στα Κέντρα Αναφοράς σε δείγματα ασθενών για διάγνωση της γρίπης H1N1, που νοσηλεύονται στις Κλινικές των Νοσοκομείων και πάσχουν από συμπτώματα γρίπης. Το 70% των Παθολογικών- Πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ, εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγω κλινικές οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή.
»Το RAPID TEST πολλά Νοσοκομεία δεν το κάνουν είτε γιατί δεν το έχουν, είτε γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο. Μοριακός έλεγχος δεν γίνεται λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων, καθότι στοιχίζει 40-60 ευρώ στον κάθε ασθενή».

Στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων
Για τα τρία Νοσοκομεία της Ηπείρου η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής:
Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται στις κλινικές μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης.
Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Έχουν αποσταλεί 15 δείγματα για μοριακό έλεγχο την τελευταία εβδομάδα και στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική αυτή τη στιγμή 22 ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή με συμπτώματα γρίπης.
Νοσοκομείο Άρτας: Έχει γίνει μοριακός έλεγχος σε έξι ασθενείς, ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, RAPID TEST δεν γίνεται.