2.160 δρομείς θα τρέξουν στον φετινό 22ο Μπιζάνιο Δρόμο

on .

MPIZANIOS

• O 22ος Μπιζάνιος Δρόμος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ιωαννιτών, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και τα Αθλητικά Σωματεία ΑΓΣΙ, ΕΚΑ Δωδώνη, Α.Ο. Σπάρτακος και Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων. Ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.
Οι συμμετοχές και φέτος ήταν πολλές, καθώς Γιαννιώτες, αλλά και αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, μαθητές από 30 Δημοτικά της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, 25 Γυμνάσια, Λύκεια του Δήμου, Δομές Φιλοξενίας και Σωματεία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και δήλωσαν «παρών» στον πιο ιστορικό αγώνα της πόλης.
Όπως τονίστηκε χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα, για τα σύγχρονα Γιάννενα, η διοργάνωση του Μπιζάνιου Δρόμου είναι μια τιμή και ευθύνη. Οι σημερινοί Γιαννιώτες είμαστε οι θεματοφύλακες των αξιών που ενσωματώνει ο αγώνας, πριν από 100 και πλέον χρόνια, των Μπιζανομάχων. Αφενός του διαρκούς αγώνα για την υπέρβαση των ατομικών ορίων, για τη βελτίωση του ανθρώπου μέσα από την επίμονη προσπάθεια και αφετέρου του πολιτισμού της ελευθερίας που καθιστά αυτή την υπέρβαση εφικτή. Τον πολιτισμό τον οποίο υπερασπίστηκαν με αυτοπεποίθηση, αυταπάρνηση και επιτυχία οι Έλληνες στρατιώτες τον Φεβρουάριο του 1913.
Οι συμμετοχές
Όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Κώστας Γκόγκος, για τον Μπιζάνιο Δρόμο των 11.500 μ. υπάρχουν 800 συμμετοχές δρομέων, για τα 2.700 μ. (Μαθητές Λυκείου) 110 συμμετοχές, για τα 1.900 μ. (Μαθητές Γυμνασίου) 350 συμμετοχές και για τα 1.000 μ. (Μαθητές 4ης, 5ης και 6ης Δημοτικού) 900 συμμετοχές.
Τόσο ο κ. Γκόγκος όσο και οι εκπρόσωποι των σωματείων που συνδιοργανώνουν τον αγώνα απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες την Κυριακή να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και μ’ ένα δυνατό χειροκρότημα όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή, λόγω διεξαγωγής του αγώνα, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Αθηνών θα διακόπτεται κατά διαστήματα από την Τροχαία Ιωαννίνων από το ύψος της γέφυρας στο Μπιζάνι μέχρι την κεντρική πλατεία. Οι ρυθμίσεις αυτές θα ισχύσουν κατά τις ώρες 10 π.μ. έως 12:30 μ.μ..