Ο Φορέας έφερε κοντά Θ. Μπέγκα και Φ. Φίλιο!

on .

FILIOS MPEGKAS

 Θωμάς Μπέγκας και Φίλιππας Φίλιος, είχαν την ευκαιρία να τα πουν «θεσμικά», χθες για πρώτη φορά μετά το «άδειασμα» που έκανε ο σημερινός δήμαρχος στον προκάτοχό του κατά την προεκλογική περίοδο του 2014, όταν τον «ανέτρεψε» από την ηγεσία της παράταξης της Δημοτικής Αρχής, ύστερα από μια «επεισοδιακή» γενική συνέλευση. Έκτοτε οι σχέσεις των δύο πρώην συνεργατών διήλθαν μια πενταετία «πολικού ψύχους» και μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος στηρίζει τώρα ανοικτά την υποψηφιότητα του Μωϋσή Ελισάφ και ενδεχομένως και αυτή της παράταξης που θα συγκροτήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της τοποθέτησης του Φ. Φίλιου στην προεδρία του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, στο νέο Δ.Σ. του οποίου δεν εκπροσωπείται ο Δήμος Ιωαννιτών, που κύκλοι περί της Δημοτικής Αρχής το απέδιδαν στο πρώην Δήμαρχο. Το θέμα αυτό τέθηκε άλλωστε στη χθεσινή συνάντηση και από το Θωμά Μπέγκα, ζητώντας την παρέμβασή του για αλλαγή του τρόπου με τον οποίον συγκροτείται το Δ.Σ., ώστε θεσμικά να προβλέπεται η μόνιμη συμμετοχή του Δήμου στον Φορέα. Τη συζήτηση «επίσημα» μονοπώλησαν τα θέματα της λίμνης, Αυτά όμως ήταν η αφορμή που έψαχνε η σημερινή Δημοτική Αρχή για να «σπάσει τον πάγο» με τον Φίλιππα Φίλιο ενόψει των δημοτικών εκλογών και κυρίως να δώσει την εικόνα προς τα «έξω» πως έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις τους, που μπορεί να επηρεάσει τους «αμφιταλαντευόμενους» ψηφοφόρους του πρώην Δημάρχου.
Από την όλη συζήτηση, προέκυψε «δέσμευση» του Φ. Φίλιου να καταρτίσει άμεσα λίστα με τις προτεραιότητες που θέτει ο Φορέας για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε να συζητηθούν όσο πιο σύντομα γίνεται σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας, του Δήμου, του Πανεπιστημίου και του Φορέα.
Κατά τα άλλα, Δήμαρχος και Πρόεδρος Φορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την αποτελεσματική διαχείριση των καλαμώνων, για την οποία υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης. «Δυστυχώς έχουμε αργήσει πολύ σε ο, τι αφορά τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε για την προστασία της λίμνης και ειδικά για την απορρύπανση του υγρού της στοιχείου», ήταν η δήλωση- αυτοκριτικής του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, που υποσχέθηκε όμως με το βλέμμα στις εκλογές, πώς «είμαστε όμως εδώ σήμερα για αναστρέψουμε αυτή την πορεία και εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση».