Ένας αιώνας ζωής για το Επιμελητήριο Ιωαννίνων!

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON TAMPELA

• Ένας αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που προσπαθούν να κρατηθούν όρθιες στα χρόνια της κρίσης.
Η φετινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη επιμελητηριακή οικογένεια και αποτέλεσε προπομπό των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του 2019.

Παραμένουν τα προβλήματα
Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ι. Μήτσης αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και κυρίως στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η τυπική λήξη των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής για τη χώρα, δυστυχώς δε συνοδεύτηκε από αυτό που διακήρυσσε από τον Αύγουστο, η πολιτική ηγεσία του τόπου, ως «τέλος των μνημονίων»… Τα διαρθρωτικά προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, μέσα στην οποία επιχειρούμε όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι, παραμένουν, και το χειρότερο είναι πως δεν φαίνεται από πουθενά η προοπτική βελτίωσης των συνθηκών στην αγορά: έλλειψη ρευστότητας λόγω του προβληματικού τραπεζικού συστήματος, υπερφορολόγηση, εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, επιχειρηματικό περιβάλλον που δυσκολεύει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις και που λειτουργεί αποτρεπτικά για νέα επιχειρηματικά σχέδια. Εννέα χρόνια κρίσης πέρασαν αλλά η κρίση δεν τελείωσε ακόμα…»!

Ο ρόλος του Επιμελητηρίου
Παράλληλα ο κ. Μήτσης αναφέρθηκε στα αναγκαία έργα για την περιοχή μας, τα οποία ανέδειξε το Επιμελητήριο, όπως η έλευση του Φυσικού Αερίου στην Ήπειρο, το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, η ολοκλήρωση των υποδομών με τις οδικές συνδέσεις Ιωάννινα – Κακαβιά, την κατασκευή κόμβου επί της Εγνατίας, στο Δρίσκο, την ολοκλήρωση του Ε65, κτλ.
Επίσης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανακοίνωσε στην εκδήλωση ότι πήρε προέγκριση το έργο για την κατάρτιση του ηλεκτρονικού μητρώου των επιχειρήσεων - μελών που θα είναι διασυνδεμένο με όλους τους φορείς, δημόσιου και ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι επιθυμούν πληροφόρηση και συνεργασία με τις επιχειρήσεις. Η εν λόγω βάση δεδομένων θα δίνει στοιχεία για την ταυτότητα των επιχειρήσεων και για τα προϊόντα και υπηρεσίες τους.
Καταλήγοντας ο κ. Μήτσης σημείωσε ότι «το 2019 είναι έτος επετειακό για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων. Βάζουμε μπροστά το όνειρο της ανέγερσης νέου επιμελητηριακού μεγάρου και προσδοκούμε ο δεύτερος αιώνας ζωής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων να συνδεθεί με την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ για τους κατοίκους του Νομού μας, με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και με τη μείωση της ανεργίας».
***
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο βουλευτής Ιωαννίνων Ι. Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Ι. Λώλος, οι Δήμαρχοι Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας, Ζίτσας Μ. Πλιάκος και Β. Τζουμέρκων Ι. Σεντελές, o Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλ. Πάσχος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γ. Μπούρης, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γ. Λυκοτραφίτης, εκπρόσωποι της 8ης Μεραρχίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων και μέλη της Διοίκησης των πρωτοβάθμιων σωματείων που είναι ενταγμένα στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Παρόντα φυσικά ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου.