Στη Γέφυρα της Άρτας συγκεντρώνονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηπείρου

on .

AGROTES TRAKTER

• Να σκληρύνουν τη στάση τους αποφάσισαν χθες οι αγρότες, αυξάνοντας τον αριθμό των μπλόκων που έχουν στήσει από τις 28 Ιανουαρίου σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Μάλιστα το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε και το πρώτο μπλόκο στην Ιόνια Οδό, καθώς αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, στο ύψος του κόμβου Μπάγια, στο Χαλίκι.
«Στην τελευταία μας σύσκεψη στη Νίκαια αποφασίσαμε ομόφωνα να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και να καλέσουμε σε τετραμερή συνάντηση τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να δούμε τα θέματά μας ολοκληρωμένα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας.
Στην Γέφυρα Άρτας
Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Ηπείρου, σε συγκέντρωση αύριο, Πέμπτη και ώρα 10 το πρωί στη Γέφυρα Άρτας.
Οι αγρότες, σε ανακοίνωσή τους, λένε φτάνει πια:
- Στην άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, στον ΕΦΚΑ και τον ΕΛΓΑ, τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια.
- Στο υπέρογκο κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα που μειώνουν κάθε χρόνο το εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν, να καλλιεργήσουν και να παράγουν.
- Στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.