Πυρπόλησαν σπίτι ομογενούς σε χωριό των Αγίων Σαράντα!

on .

PYRPOLHMENO SPITI

• Κλίμα φόβου επικρατεί σε πολλά χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο, καθώς τελευταία έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό οι διαρρήξεις και λεηλασίες σπιτιών. Συμβάντα που κανείς δε μπορεί να αποκλείσει την εκδοχή ότι είναι υποκινούμενα, με στόχο να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός πληθυσμός της περιοχής. 

Ένα νέο περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο σε χωριό κοντά στους Αγίους Σαράντα όπου άγνωστοι όχι μόνο διέρρηξαν σπίτι ομογενούς, αλλά φεύγοντας του έβαλαν και φωτιά, με την «Ομόνοια» να ζητά άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης κάνοντας λόγο για παρακινούμενες συμμορίες!
Στους Βαγκαλιάτες
Όπως κατήγγειλε η Βορειοηπειρωτική Οργάνωση το νέο κρούσμα έλαβε χώρα σε σπίτι στο χωριό Βαγκαλιάτες της περιοχής Λειβαδιάς Αγ. Σαράντα. Συγκεκριμένα χθες τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του μόνιμου κατοίκου και δημοτικού υπαλλήλου Σ.Τ., ο οποίος έλειπε απουσίαζε και, αφού έψαξαν παντού και πήραν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. έβαλαν φωτιά στο σαλόνι προκαλώντας επιπρόσθετες ζημιές.
Η «Ομόνοια»
«Ενώ έχουμε πολλά κρούσματα κλοπών είναι πρωτοφανής η πρόκληση πυρκαγιάς που από τύχη και μόνο δεν κατέστρεψε όλη την οικία», τονίζει η «Ομόνοια» στην ανακοίνωσή της. Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Βασίλης Κάγιος επισκέφθηκε το χωριό προκειμένου να βρεθεί κοντά στους αναστατωμένους κατοίκους και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον ομογενή.
Παράλληλα, προέβη σε έντονη παράσταση διαμαρτυρίας στον επικεφαλής του Τμήματος Αστυνομίας Λειβαδιάς απαιτώντας την άμεση διαλεύκανση του πρωτοφανούς αυτού συμβάντος. Καταγγέλλοντας το επεισόδιο, η «Ομόνοια» προειδοποιεί ότι «δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις ύπουλες αυτές πρακτικές καταπίεσης και δημιουργίας συνδρόμου φόβου».