Τους έστειλε χρήματα αλλά… κρασί δεν είδε!

on .

ANDRAS THLEFONO

• Η εξιχνίαση υπόθεσης εξαπάτησης ιδιοκτήτη ταβέρνας σε χωριό της Ζίτσας με πρόσχημα την… αγορά κρασιού και η σύλληψη άνδρα στα Γιάννενα επειδή βρέθηκαν στην κατοχή του σκληρά ναρκωτικά, είναι τα κυριότερα συμβάντα με τα οποία ασχολήθηκαν οι αστυνομικές αρχές του Νομού τα τελευταία 24ωρα.
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη περίπτωση από την Ασφάλεια Ιωαννίνων εξιχνιάστηκε, μετά από έρευνα, υπόθεση απάτης σε βάρος 71χρονου άνδρα σε χωριό του Δήμου Ζίτσας.
Όπως κατήγγειλε το θύμα, τον περασμένο Νοέμβριο του τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας, ο οποίος με το πρόσχημα πραγματοποίησης συνεστίασης σε ταβέρνα, ιδιοκτησίας του, τον έπεισε να αποστείλει το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ σε υποτιθέμενο λογαριασμό εταιρείας, ως προκαταβολή για την αγορά κρασιών καλύτερης ποιότητας για τη συνεστίαση. Φυσικά, κρασιά δεν παρέλαβε ποτέ, ούτε συνεστίαση έγινε στο μαγαζί του!
Από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 55χρονου συμπατριώτη μας και 32χρονου αλλοδαπού, οι οποίοι εμπλέκονται στην απάτη ενώ η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Είχε ηρωίνη…
Σε άλλα νέα του αστυνομικού δελτίου, συνελήφθη στα Γιάννενα από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Βορείων Τζουμέρκων ένας 37χρονος επειδή στην κατοχή του βρέθηκαν ποσότητες των λεγόμενων «σκληρών ναρκωτικών». Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή βράχου βάρους 4,1 γραμμαρίων και μία δεύτερη συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,5 γραμμαρίων σε σκόνη, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Όλα αυτά κατασχέθηκαν.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ο συλληφθείς έχει… προϊστορία με τα ναρκωτικά, αφού παρέα με συνεργό του ηλικίας 37 ετών είχαν εμπλοκή σε παλιότερη υπόθεση κατοχής και άλλης ποσότητας ηρωίνης, βάρους 7,6 γραμμαρίων.
Τέλος, μία σύλληψη είχαμε και στην Πρέβεζα όπου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνέλαβαν 20χρονο επειδή βρήκαν στην κατοχή του συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης η οποία κατασχέθηκε.