Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστά τα μνημεία της Άρτας

on .

LOYKETO ARTA

• Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα, μνημεία της Άρτας να παραμένουν κλειστά, θέτει με ερώτησή του προς τους αρμόδιου Υπουργούς ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε ότι «μνημεία όπως το Κάστρο, το αρχαιολογικό μουσείο και οι Βυζαντινές εκκλησίες είναι εμβληματικά μνημεία για την πόλη και αποτελούσαν επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους. Δεδομένου ότι στην αντίστοιχη αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δεν υπηρετεί επαρκές προσωπικό, σημαντικό μέρος των αναγκών καλύπτεται από επί συμβάσει προσωπικό. Με τη λήξη των συμβάσεων η έλλειψη προσωπικού κατέστησε τα μνημεία μη επισκέψιμα».
Ο κ. Στύλιος τόνισε πως επιβάλλεται οι χώροι αυτοί να είναι επισκέψιμοι δώδεκα μήνες το χρόνο, αφού αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα της ιστορίας της Άρτας και πόλο έλξης τουριστών.
Και ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να τον ενημερώσουν σχετικά με το πόσες και ποιες θέσεις εργασίας από τις προβλεπόμενες σύμφωνα με το οργανόγραμμα της υπηρεσίας παραμένουν κενές, πόσες από αυτές καλύπτονται από συμβασιούχους και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν για την οριστική επίλυση του ζητήματος.