Η Λίμνη Δ. Πωγωνίου ξαναγίνεται Ζαραβίνα!

on .

KAPSALHS FILIOS GIA ZARABINA 28 1 19

• Μετά τα Τσερίτσανα Δήμου Δωδώνης, άλλο ένα χωριό στην περιοχή μας αποκτά ξανά το παλιό του όνομα, το οποίο, παρά τα χρόνια που πέρασαν, δεν έσβησε από τη συνείδηση των ανθρώπων του. Ο λόγος για την Τοπική Κοινότητα Λίμνης του Δήμου Πωγωνίου που θα μετονομαστεί σε Ζαραβίνα, με βάση πάγιο αίτημα των κατοίκων της.
Το αίτημα μετονομασίας της Τ.Κ. Λίμνης έγινε αποδεκτό από το Συμβούλιο Τοπωνυμιών. Η συγκεκριμένη Κοινότητα αναφέρεται ως «Λίμνη» από το 1928 ενώ πρωτύτερα ήταν γνωστή ως Ζαραβίνα και όφειλε το όνομά της στην ομώνυμη λίμνη της περιοχής.
Κατατέθηκε ως αίτημα από τους κατοίκους του χωριού και με την υπ’ αριθμ. 235/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου διαβιβάστηκε στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία και το έκανε τελικά δεκτό.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, «είναι μία ευχάριστη εξέλιξη που ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της όμορφης κοινότητας. Το χωριό μετονομάστηκε σε «Λίμνη» πριν από 90 χρόνια αλλά στη συνείδηση όλων έχει παραμείνει με το όνομα «Ζαραβίνα».

Σύσκεψη για τη λίμνη
Στο μεταξύ, συνάντηση με θέμα τη λίμνη Ζαραβίνα είχαν χθες ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππας Φίλιος και ο Δήμαρχος Πωγωνίου.
Σκοπός της επίσκεψης του κ. Φίλιου στον κ. Καψάλη ήταν η ενημέρωση για τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Φορέα, στη σκέπη του οποίου μπαίνει η λίμνη ως περιοχή Νatura.
O κ. Φίλιος και οι συνεργάτες του επισήμαναν ότι η συνεργασία με το Δήμο Πωγωνίου μπορεί να συμβάλει στην αρτιότερη προστασία του φυσικού οικοσυστήματος. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για το Δήμο Πωγωνίου και το επιστημονικό μας προσωπικό είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε».
Από την πλευρά του ο Κώστας Καψάλης επισήμανε τα εξής: «Η λίμνη Ζαραβίνα αποτελεί φυσικό στολίδι για την περιοχή του Πωγωνίου. Στόχος μας είναι η ανάδειξή της μέσω ήπιων παρεμβάσεων, πάντα στα πλαίσια προστασίας του οικοσυστήματος. Ο Δήμος Πωγωνίου είναι περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος και η προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Δημοτική Αρχή».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Γκόγκος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Γιούνης, το Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Απόστολος Κοκορδάτος, η συντονίστρια του Φορέα Κατερίνα Χιωτέλλη και οι υπάλληλοί του Βάντα Νούτσου και Παναγιώτης Νίτας.