Βραβεύτηκαν οι αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων

on .

BRABEYSH MATHITWN

• Τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, καθώς και τους μαθητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στη Βουλή των Εφήβων, βράβευσε την Κυριακή ο Δήμος Ιωαννιτών.
Την εκδήλωση άνοιξε, καλωσορίζοντας μαθητές και γονείς ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Κώστας Γκόγκος, με τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, να τονίζει πώς η νέα γενιά πρέπει να προοδεύσει, να καινοτομήσει και να οδηγήσει την πατρίδα μας εκεί που της αξίζει. «Για να συμβεί αυτό χρειάζεται μια βασική επένδυση, η επένδυση στη γνώση», υπογράμμισε για να προσθέσει πως «η γνώση πρέπει να συνδυαστεί με το ήθος, την ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλα, τη βελτίωση της προσωπικότητας, τη δημιουργική φιλοδοξία, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία». Όσο για την εκδήλωση, αυτή όπως είπε έχει τον συμβολικό χαρακτήρα «της αναγνώρισης του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε. Εσείς οι μαθητές, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο πλευρό σας».
Χαιρετισμό απηύθυνε και η υφυπουργός Παιδείας, Μ. Τζούφη η οποία τόνισε: «Θεωρώ ότι αξίζει βαθιά εκτίμηση και ένα μεγάλο μπράβο, τόσο στα παιδιά, όσο και στους εκπαιδευτικούς, που επιδεικνύουν τόσο μεγάλη αγάπη στη γνώση και την πρόοδο», για να προπαγανδίσει το κυβερνητικό «έργο» στην εκπαίδευση. .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, οι βουλευτές Χρ. Μαντάς και Γ. Στέφος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Τρ. Αλμπάνης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Αγγ. Φωτεινού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, γονείς και φίλοι των βραβευθέντων.