Στο χιόνι «βουλιάζουν» τα ορεινά, στη βροχή «πνίγονται» τα πεδινά!

on .

EKXIONISTIKO

• Στο χιόνι «βουλιάζουν» τα ορεινά από προχθές βράδυ και στα νερά «πνίγονται» στα πεδινά! Τα χιόνια επανέκαμψαν και χιονίζει ασταμάτητα στις ορεινές περιοχές Τζουμέρκων, Μετσόβου, Ανατολικού Ζαγορίου και Κόνιτσας. Μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου, εργάζονται συνεχώς για να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο, πράγμα που μέχρι χθες βράδυ το είχαν πετύχει, ωστόσο όπωςκοίνωσε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στις περιοχές όπου χιονίζει είναι απαραίτητες, καθώς υπάρχουν σημεία στα οποία το χιόνι έχει ξεπεράσει το ένα μέτρο. 

Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος προέρχεται από το ενδεχόμενο πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων.
Οι ισχυρές καταιγίδες του τελευταίου 24ωρου έχουν σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες που βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πλημμυρών στην περίπτωση που η βροχόπτωση συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τις επόμενες ώρες.
Οι βροχές είναι έντονες σε όλες τις πεδινές και ημιορεινές περιοχές της Hπείρου, όπου ευτυχώς τα μόνο προβλήματα που είχαν καταγραφεί μέχρι χθες βράδυ ήταν ορισμένες καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο και μια κατάπτωση στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Άρτας στην περιοχή Κανέτας, που αντιμετωπίστηκε με μηχανήματα της Περιφέρειας.
Απόρροια της κακοκαιρίας ήταν και η διακοπή τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή της Κόνιτσας, που αποκαταστάθηκε χθες αργά το απόγευμα.
Ο καιρός θα είναι βροχερός και το επόμενο τριήμερο, με μικρή μάλιστα πτώση της θερμοκρασίας και ορατό το ενδεχόμενο αύριο να υπάρξει χιονόνερο στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, ενώ την Παρασκευή κατά διαστήματα και το Σάββατο ίσως πιο έντονα αυτές να επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές.