Αντιρρυπαντικής τεχνολογίας το νέο καράβι στη Λίμνη Παμβώτιδα

on .

KARABAKI GKIGKH

• Ένα νέο μέλος προστέθηκε πριν λίγες ημέρες στον στόλο των καραβιών που βρίσκονται στη λίμνη των Ιωαννίνων. 

Πρόκειται για ένα καινούριο σκάφος που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου σε ελληνικό ναυπηγείο και η κατασκευή του ολοκλήρώθηκε πριν από περίπου ένα μήνα. Το νέο καραβάκι της λίμνης έχει μήκος 15 μέτρα, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και εκτός από τους δύο πετρελαιοκινητήρες, διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα για τις μανούβρες και την μη αναμόχλευση του βυθού.
Στα πλεονεκτήματά του είναι και η δυνατότητα εύκολης επιβίβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα, καθώς διαθέτει ειδική ράμπα, ενώ εντός του σκάφους υπάρχουν τουαλέτες, γεννήτρια για την αυτονομία του αλλά και όλα εκείνα που διασφαλίζουν την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών.
Το νέο σκάφος ανήκει στην οικογένεια Γκίγκη από το Νησί των Ιωανννίνων και επιχειρηματικά προορίζεται για οικογενειακή επίχειρηση για τα δρομολόγια που εκτελούνται καθημερινά από τον Μώλο της λίμνης προς το Νησί και το αντίθετο.
Η οικογένεια Γκίγκη ήταν μεταξύ αυτών, που είχαν καταθέσει αίτηση για νέο σκάφος στη διαδικασία, που είχε πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ηπείρου το 2012. Τότε είχαν εγκριθεί τρεις άδειες, αυτή στον Γ. Τζιαφά, μία στη σύμπραξη 15 κατοίκων του Περάματος και μία στην κοινοπραξία λεμβούχων της Νήσου.
Τελικά, εκτός του Γ. Τζιαφά, οι υπόλοιποι δεν έδειξαν ενδιαφέρον στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να κινηθεί η οικογένεια Γκίγκη, που ήταν τότε πρώτη επιλαχούσα.

«Όνειρο ζωής»
«Ήταν ένα όνειρο ζωής για μας», ανέφερε στον «Π.Λ.» ο Βασίλης Γκίγκης, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Θεμιστοκλή μεγάλωσαν στα καραβάκια, καθώς και ο πατέρας τους Κλεομένης είναι και σήμερα μέτοχος στην κοινοπραξία των λεμβούχων.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεχόμαστε καθημερινά από όλους τους Νησιώτες αλλά και τους Γιαννιώτες, τα εύσημά τους για ένα ολοκαίνουριο σκάφος που θα αναβαθμίσει την υπάρχουσα συγκοινωνία και τον τουρισμό», συνέχισε ο κ. Γκίγκης.
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επίτυχια το αναγκαίο πείραμα ευστάθιας του νέου καραβιού από ειδικό κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και εντός ολίγων ημερών η οικογένεια Γκίγκη θα καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια Ηπείρου για την άμεση δρομολόγησή του.