Στο κατακόρυφο η αγωνία για τον 48χρονο πιλότο από το Χαροκόπι

on .

KEFALAS PANAGIOTHS PILOTOS

• Από το Χαροκόπι Ιωαννίνων κατάγεται ο 48χρονος πιλότος Παναγιώτης Κεφάλας, ο οποίος από χθες το μεσημέρι αγνοείται μετά την πτώση του διθέσιου, ιδιωτικού του αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου. 

Ο Π. Κεφάλας, έχει συνταξιοδοτηθεί από την Πολεμική Αεροπορία και μένει μόνιμα στην Πάτρα, όπου είναι καθηγητής στο εκεί Πανεπιστήμιο. Είναι πατέρας δύο παιδιών, ενώ κατά καιρούς επισκέπτονταν και το χωριό του, Χαροκόπι.
Οι έρευνες για την ανεύρεσή του σταμάτησαν χθες βράδυ και πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας. Η αγωνία για την τύχη του χειριστή βρίσκεται στο κατακόρυφο με τις ελπίδες να λιγοστεύουν όσο περνούν οι ώρες. Χθες λίγο πριν τη διακοπή των ερευνών, εντοπίστηκε κηλίδα από καύσιμα, ένδειξη πώς στο σημείο εκείνο είναι πιθανό να έχει καταπέσει το αεροσκάφος.
Η τελευταία επικοινωνία του Κ. Κεφάλα με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, ήταν στις 12.29. Από εκείνη τη στιγμή αγνοείται, ενώ ο συναγερμός σήμανε στις 13.20 όταν ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή του. Στο σημείο της πτώσης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ένα ελικόπτερο Agusta-Bell της Πολεμικής Αεροπορίας και Βατραχάνθρωποι.