Επιμορφωτική ημερίδα για τα κλασικά γράμματα στα Αρσάκεια Ιωαννίνων

on .

ARSAKEIO IOANNINON

• Επιμορφωτική ημερίδα διοργανώνει στα Γιάννενα η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία), σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.

Η ημερίδα με τίτλο: «Χρειαζόμαστε τα κλασικά γράμματα σήμερα;» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όχι μόνο των Αρσακείων Σχολείων, αλλά και άλλων δημοσίων και ιδιωτικών, καθώς και, γενικότερα, σε μέλη της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 19 Ιανουαρίου (από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.) στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (Λογγάδες).
Στο πρώτο μέρος θα τοποθετηθούν επί τού θέματος της ημερίδας ο Πρόεδρος τού Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο καθηγητής Κλασικής Ελληνικής Φιλολογίας στην Έδρα Francis Jones και καθηγητής Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard, και Διευθυντής τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Washington, D.C.), Πανεπιστήμιο Harvard, Gregory Nagy, και ο καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και Διευθυντής τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας), Πανεπιστήμιο Harvard, Ιωάννης Πετρόπουλος, ο οποίος θα συντονίσει και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.
Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιάσουν διδακτικές προτάσεις σχετικές με το θέμα της ημερίδας οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων Ιωαννίνων: Παύλος Μαυρόγιαννης, Ελένη Παπανικολάου, Χρηστίνα Πλακούτση, Αικατερίνη Τάτση, Χρήστος Τσατσούλης.
Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία, ευγενική χορηγία της εταιρείας ΙΚΤΕΟ - AUTOVISION ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε..
Για τη χρήση ακουστικών απαιτείται προσκόμιση δελτίου ταυτότητας.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη, ενώ θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας των εργασιών της.
• Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: https://hmerides.arsakeio.gr