Χειμαρριώτες διαμαρτυρήθηκαν για την αρπαγή των περιουσιών τους

on .

XEIMARA KATEDAFHSH SPITIWN15 1 2019

• Με πρωτοβουλία του παραρτήματος της "Ομόνοιας" στη Χειμάρρα και του προέδρου του Φρέντυ Μπελέρη, Χειμαρριώτες συγκεντρώθηκαν στο Υποθηκοφυλάκειο του δήμου και διαμαρτυρήθηκαν για την αρπαγή των περιουσιών τους.
Με την υπ’ αριθμόν 708 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 21ης Νοεμβρίου 2018, μεταβιβάζονται στο κράτος συνολικά παράκτιες εκτάσεις 13.500 στρεμμάτων, οι οποίες ανήκουν στην πλειονότητά τους σε ιδιώτες και στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Απλά και πρακτικά, απαλλοτριώνεται κάθε εν δυνάμει αξιοποιήσιμη τουριστικά σπιθαμή γης στο δήμο Χειμάρρας, χωρίς αποζημίωση, ώστε να πρόκειται επί της ουσίας για κανονική αρπαγή.
Η υπόθεση ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου 2015, όταν κατεδαφίστηκε ο ιερός ναός του αγίου Αθανασίου Δρυμάδων. Ακολούθησαν ποικίλα σχέδια «αστικής ανάπλασης» σε διάφορα χωριά, με σκοπό την επιλεκτική κατεδάφιση δεκάδων ελληνικών σπιτιών και το «γενικό σχέδιο ανάπτυξής» του δήμου, που στόχευε στην υφαρπαγή παραλιακών φιλέτων. Μετά την προσφυγή των κατοίκων στη δικαιοσύνη και την κινητοποίηση της "Ομόνοιας" και του κόμματος "Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων" στους διεθνείς οργανισμούς, εκκρεμούν ασφαλιστικά μέτρα.
Η. Μ.