Από ταχύτητα και αλκοόλ πολλά τροχαία στην Ήπειρο

on .

TROXONOMOS KLHSH

• Ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνει ο απολογισμός των αστυνομικών Υπηρεσιών της Ηπείρου για τον μήνα Δεκέμβριο που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα.
Από την μια στις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν (6.192), οι περισσότερες αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα και κατανάλωση αλκοόλ, δυο από τις πιο επικίνδυνες που μπορούν να οδηγήσουν στην πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων. Από την άλλη, οι συλλήψεις τον περασμένο μήνα αφορούσαν για ακόμη μια φορά υποθέσεις ναρκωτικών και παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

3 νεκροί
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που προκλήθηκαν τον Δεκέμβριο (εορταστικός μήνας, με μεγάλη κίνηση) στους δρόμους της Ηπείρου, έναντι 2 πέρυσι την ίδια περίοδο. Συνολικά σημειώθηκαν 9 τροχαία ατυχήματα (όσα και το 2017).
Τα κυριότερα αίτια όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
- οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
- υπερβολική ταχύτητα
- ολισθηρότητα οδοστρώματος – καιρικές συνθήκες
- έλλειψη προσοχής κατά την οδήγηση
- λοιπά αίτια αναφερόμενα στους οδηγούς και πεζούς

6.192 παραβάσεις!
Πολλές όμως (6.192) ήταν και οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν στους δρόμους της Ηπείρου τον Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα: 1.172 για υπερβολική ταχύτητα, 59 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 152 για μη χρήση κράνους, 255 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 78 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 102 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 53 για αντικανονικό προσπέρασμα, 7 για αντικανονικούς ελιγμούς και 17 για φθαρμένα ελαστικά.
Σημειώνεται επίσης ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 317 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

363 συλλήψεις
Πλούσιος ήταν ο απολογισμός δράσης της ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου, όσον αφορά την πάταξη της εγκληματικότητας. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι υποθέσεις παράνομης μετανάστευσης και ακολουθούν τα ναρκωτικά, με τους αστυνομικούς να καταγράφουν και σ’ αυτό το πεδίο μεγάλες επιτυχίες.
Συνολικά τον Δεκέμβριο συνελήφθησαν 363 άτομα, εκ των οποίων 232 για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών», 25 για υποθέσεις ναρκωτικών, 9 για όπλα, ένας για ανθρωποκτονία από αμέλεια, 17 για κλοπές – διαρρήξεις, 24 για καταδιωκτικά έγγραφα κ.α. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν 278 κιλά χασίς, 18,5 γραμμάρια ηρωίνη, 36 γραμμάρια κοκαΐνη, 15 κυνηγετικά όπλα, ένα καλάσνικοφ, πλήθος αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων κ.α.