Τι απαντά ο Αλ. Καχριμάνης στους διαμαρτυρόμενους της Λεωφ. Νιάρχου

on .

NIARXOY

• Έντονη ήταν η αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη τόσο για το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη που αφορά το έργο ανακατασκευής της Λεωφόρου Νιάρχου, όσο και για αυτά που ακούγονται από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και επαγγελματίες, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε «αυτόκλητους ανευθυνο-υπεύθυνους συνηγόρους της περιοχής Νιάρχου».
Όπως είπε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης «όλοι αυτοί (οι διαμαρτυρόμενοι) έχουν δηλαδή δεχθεί τις απαλλοτριώσεις και πώς θα γίνει το έργο. Έχει και ανάδοχο και θα γίνει…».
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Περιφέρεια αναφέρει ότι «αντίθετα, οι οψίμως διαμαρτυρόμενοι μέσω συνεντεύξεων κλπ συμμετείχαν με δικηγόρο για αύξηση της αποζημίωσής τους, εξασφαλίζοντας κατ’ αναλογία αξιοσημείωτη προσωρινή αποζημίωση».
Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται το γεγονός ότι «η Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την απόφαση 166802/11-03-2013, που ήταν και το αρμόδιο για την έγκρισή του, και όχι από την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως υπονοείται.
»Η άνω απόφαση (ΑΕΠΟ) παράγει τεκμήριο νομιμότητας, καθώς δεν προσβλήθηκε ποτέ και από κανέναν ενώπιον του αρμοδίου Δικαστηρίου (Συμβούλιο της Επικρατείας), παρά μόνο οψίμως, ήτοι 6 σχεδόν χρόνια μετά την έκδοσή της, αμφισβητείται verbis (με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα) για τις ανάγκες της τηλεθέασης…».
Καταλήγοντας ο Αλ. Καχριμάνης τόνισε ότι «το έργο θα γίνει για το καλό όλων, για το καλό των 20.000 κατοίκων που μετακινούνται καθημερινά σε αυτή τη διαδρομή και δεν έχει σχέση με το άλλο έργο στο λεκανοπέδιο το οποίο δεν δέχεται ποτέ τέτοια φόρτιση».

Δήλωση Σπ. Ριζόπουλου
Με αφορμή την γνωμοδότηση του Συνηγόρου του Πολίτη, θέση πήρε χθες και ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, μιλώντας για «καταστροφική λογική της «ενός ανδρός αρχή» που έχει επιβάλει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ήπειρο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης».
Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ακόμη ότι «και στην περίπτωση της Νιάρχου, γιατί έχουν όλοι δίκαιο, η λύση υπάρχει. Σίγουρα χρειάζεται ο δρόμος, αλλά σίγουρα επίσης υπάρχει λύση για να εξυπηρετηθούν και οι πολίτες και οι επιχειρηματίες της περιοχής».