Δραματική η κατάσταση με τη θέρμανση στα νοσοκομεία

on .

NOSOKOMEIO ARTAS

• Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε πολλές υγειονομικές μονάδες όσον αφορά στη θέρμανση, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία παραθέτει αναλυτικά σειρά προβλημάτων που εντόπισε.
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «υπάρχουν νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που δεν δουλεύουν ή δεν έχουν καλοριφέρ. Θερμαίνουν τα κτίρια με κλιματιστικά που σε πολλές περιπτώσεις είναι χαλασμένα και δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση ή αντικατάσταση».
Όπως αναφέρει, τα προβλήματα προκύπτουν από την έλλειψη κονδυλίων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσουν το δίκτυο θέρμανσης και να προμηθευτούν πετρέλαιο, ενώ οι προμηθευτές αρνούνται να συνεργαστούν λόγω οφειλών.
Στην Ήπειρο
Προβλήματα εντόπισε η ΠΟΕΔΗΝ και σε νοσοκομεία της Ηπείρου. Ποιο συγκεκριμένα, για το Νοσοκομείο Άρτας αναφέρει χαρακτηριστικά: Το Νοσοκομείο της πόλης που κατάγεται ο Πρωθυπουργός και επισκέπτεται συχνά τα καλοριφέρ λόγω οικονομίας ανοίγουν 10 ώρες το 24ωρο. Επειδή το κτίριο έχει απώλειες οι ασθενείς κρυώνουν πολύ. Ασθενείς και προσωπικό φέρνουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι τους. Μόνο 7 ώρες το 24ωρο έχουν ζεστό νερό. Πώς να κάνουν μπάνιο οι ασθενείς; Μετά τις 10 το βράδυ δεν υπάρχει ζεστό νερό!
Για το Νοσοκομείο Πρέβεζας η ΠΟΕΔΗΝ παρατηρεί τα εξής: Λειψό πετρέλαιο. Κάνουν οικονομία. Ανοίγουν το καλοριφέρ 1 ώρα το πρωί, 1 ώρα το απόγευμα και 1 ώρα τη νύκτα. Πολύ κρύο!