«Βέλη» κατά πάντων εξαπέλυσαν οι διαμαρτυρόμενοι της Νιάρχου!

on .

LEOFOROS NIARXOY

• Λίγο πριν μπουν οι υπογραφές στη σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της αναδόχου εταιρίας για τη μετατροπή της οδού Νιάρχου (του δρόμου που οδηγεί στο Πανεπιστήμιο και το Πανεπ. Νοσοκομείο) σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, επανέρχονται στο προσκήνιο οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται από το συγκεκριμένο έργο.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Νιάρχου Γιάννης Μπέλλος, αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, έβαλε κυριολεκτικά κατά πάντων, ξεκινώντας από τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και φτάνοντας ως τον Δήμο Ιωαννιτών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για το γεγονός ότι δεν εισάκουσαν τις προτάσεις τους προκειμένου να τροποποιήσουν την αρχική μελέτη του έργου.
Όπως είπε, αυτό οδηγεί σε καταστροφή δεκάδες επιχειρήσεις, σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ενώ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα μετακίνησης σε κατοίκους της περιοχής. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσφυγές που έχουν γίνει προς αρμόδια όργανα του κράτους.

Επίθεση σε Καχριμάνη
Για αλαζονεία και «αγύριστο κεφάλι» κατηγόρησε ο κ. Μπέλλος τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί στο θέμα της οδού Νιάρχου. Όπως είπε χαρακτηριστικά χθες, «είχε διαφανεί ότι ο κ. Καχριμάνης αντιλήφθηκε το πρόβλημα και δρομολόγησε μία επαφή με τους διαμαρτυρόμενους μέσω στελέχους της Περιφέρειας, για συλλογή υπογραφών με αίτημα την τροποποίηση της σχετικής μελέτης και τη μετατροπή της Νιάρχου από κλειστό αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας σε ανοιχτό οδικό άξονα. Αυτό όμως το τορπίλισε ο ίδιος στη συνέχεια, καταφεύγοντας σε ορισμένες μικροτροποποιήσεις προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις μας».

…Και σε πολλούς άλλους
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Νιάρχου ο κ. Μπέλλος εξαπέλυσε βέλη και προς πολλές ακόμα κατευθύνσεις. Μετά τον Αλ. Καχριμάνη, επιτέθηκε στην Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη, υπεύθυνη για το συγκεκριμένο έργο, την οποία κατηγόρησε για οίηση και αυταρέσκεια, υπενθυμίζοντας πως ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα με αναφορά στη Νιάρχου.
Για τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα είπε πως χαρακτηρίζεται από δειλία και καιροσκοπισμό στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν έπραξε τίποτα για να σταματήσει αυτό το «φαραωνικό» έργο, όπως ο ίδιος το αποκαλεί, ενώ χαρακτήρισε στελέχη της Δημοτικής Αρχής ως «διάττοντες αστέρες της εικόνας, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της πολυπραγμοσύνης που φιλοδοξούν τη σωτηρία του τόπου από τα μετερίζια της κεντρικής πολιτικής σκηνής, χωρίς όμως να έχουν υπερασπιστεί την πόλη και την κλίμακά της απέναντι στο θηριώδες αυτό έργο για το οποίο κάποιοι εξ αυτών είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους».
Από τα βέλη του κ. Μπέλλου δεν ξέφυγε ούτε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Βασίλης Μιχελάκης, ο οποίος όπως είπε, «δίκην τροχονόμου, επιτρέπει τη διέλευση ελεγχόμενης νομιμότητας αποφάσεων, χωρίς να αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα»!

Οι προσφυγές
Η Συντονιστική Επιτροπή διαμαρτυρόμενων κατοίκων και επαγγελματιών παρά την οδό Νιάρχου, έχει προσφύγει από πέρυσι στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως η συζήτηση του θέματος έχει αναβληθεί δύο φορές μετά από αίτημα της Περιφέρειας.
Παράλληλα, προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη, ο οποίος, όπως έκανε γνωστό χθες ο εκπρόσωπός της, με πρόσφατο έγγραφό του κάνει λόγο για απουσία συγκοινωνιακού σχεδιασμού στον Δήμο Ιωαννιτών, συνδέοντας τη Νιάρχου με τον δακτύλιο της πόλης, από τον κόμβο Βογιάνου ως το Πανηπειρωτικό Στάδιο, που είχε περιπέτειες σχετικά με την περιβαλλοντική του αδειοδότηση.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ