Εξαπατούν πολίτες βάζοντας μπροστά το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος!

on .

KETHEA

• Πάντα σχεδόν σε γιορτινές περιόδους όπως αυτή που διανύουμε βρίσκονται επιτήδειοι οι οποίοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν εύκολο κέρδος, εξαπατούν πολίτες εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι κοινωφελών φορέων, δομών που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο κ.λ.π.. Με άλλα λόγια, εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των ανθρώπων!
Αυτό κάνουν ορισμένοι τελευταία στα Γιάννενα χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων να εφιστά την προσοχή των πολιτών, σημειώνοντας πως το ίδιο δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους μεθόδους για την ενίσχυση του έργου του.

Καταγγελίες στο ΚΕΘΕΑ
Καταγγελίες πολιτών έφτασαν στο ΚΕΘΕΑ Ήπειρος για την ύπαρξη ατόμων που, χρησιμοποιώντας το όνομά του Κέντρου και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του, αποκομίζουν μέσα στην περίοδο των εορτών χρήματα για προσωπικό όφελος, πατώντας πάνω στην ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων.
Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. Ενδεικτικά, το ΚΕΘΕΑ σε χθεσινή ανακοίνωσή του αναφέρει τη δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.
Παράλληλα, κάνει λόγο για την πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια ή τη δωρεά κοσμημάτων από χρυσοχοεία της πόλης για... εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, αλλά και για επαιτεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα. Μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν.
Δωρεάν οι υπηρεσίες!
Το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στην ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι κανένα από τα προγράμματά του δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και ότι παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν. Για το λόγο αυτό, εφιστά, για ακόμα μία φορά, την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης.
Όπως επισημαίνει, όσοι πολίτες και φορείς είναι ευαισθητοποιημένοι και θα ήθελαν είτε να ενημερωθούν για τη λειτουργία του προγράμματος είτε να ενισχύσουν το έργο του μπορούν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα: 26510 - 77010, 77020.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ