Πόλος έλξης το Ζαγόρι για την εορταστική περίοδο

on .

GEFYRA ZAGORI

• Για μια ακόμη εορταστική – χειμερινή περίοδο, το Ζαγόρι αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες τουρίστες.
Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία που επικαλείται ο Δήμος Ζαγορίου, οι πληρότητες στα περισσότερα καταλύματα φτάνουν ή ξεπερνούν το 90%, τόσο για την περίοδο των Χριστουγέννων, όσο της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Ο καιρός φαίνεται να είναι σύμμαχος, καθώς προβλέπεται μεν μια επιδείνωση ανήμερα Χριστουγέννων, χωρίς όμως ακραία φαινόμενα. Για τους επισκέπτες της Πρωτοχρονιάς και ειδικότερα για όσους μετακινηθούν μέσω Εγνατίας, θα υπάρξει βέβαια μια… έκπληξη, καθώς με άλλες τιμές διοδίων θα φθάσουν στο Ζαγόρι και με ακριβότερες θα αναχωρήσουν καθώς από 1η Ιανουαρίου αλλάζει προς τα πάνω η τιμολογιακή πολιτική, με τη χρέωση να ανέρχεται πλέον στα πέντε από τα τρία λεπτά ανά χιλιόμετρο.
Κατά τα άλλα την αύξηση της τουριστικής κίνησης κατά την επικείμενη εορταστική περίοδο, σε σχέση με αυτή της προηγούμενης χρονιάς, επιβεβαιώνει και η Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου (ΕΤΕΖ) Ελένη Παγκρατίου, η οποία αναφέρει πως τα στοιχεία που υπάρχουν, δείχνουν συνεχόμενες πληρότητες σε ξενώνες, ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα στο Ζαγόρι, ενώ δεν λείπουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που αναμένεται να καλύψουν τα όποια ελάχιστα κενά υπάρχουν.
Οι τιμές στα καταλύματα του Ζαγορίου, διαφέρουν και απευθύνονται σε κάθε «βαλάντιο».
Ξεκινούν από 45 ευρώ και φτάνουν και τα 200 ευρώ τη βραδιά, ανάλογα με την κατηγορία και τις παροχές κάθε καταλύματος, οι επισκέπτες κάνουν τις επιλογές τους.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μιχάλης Βλάχος, αναφέρει πως ο Δήμος θα μεριμνά για τις υποδομές και την καθαριότητα, ενώ όπως πάντα σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλήματα από τον καιρό θα είναι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.
Εν τω μεταξύ η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε χθες πώς σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την Επικράτεια, τα οποία θα εξειδικεύονται κατά περιοχή.

Επιστρέφονται σήμερα πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας Ι.Χ.
Επιστρέφονται από σήμερα, Παρασκευή με απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στις μετακινήσεις τους, την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και χθες για τις παραβάσεις: στάση και στάθμευση και πινακίδα Ρ-40, (απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για 20 ημέρες.
Διευκρινίζεται ότι εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται οι πινακίδες για περιπτώσεις στάθμευσης σε ράμπες διάβασης ατόμων με αναπηρία και για στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.
Προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.