Αν και το κρύο τσουχτερό, το επίδομα θέρμανσης ακόμη είναι στο… δρόμο!

on .

KALORIFER XERIA

• Τα «δόντια» του έχει αρχίσει να δείχνει για τα καλά ο χειμώνας στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα. Πολλές περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ και ο υδράργυρος έχει κάνει «βουτιά» κυρίως πρωινές και βραδινές ώρες.
Αυτές τις μέρες λοιπόν κι ενόψει των εορτών, το θέμα της θέρμανσης είναι αυτό που «καίει» τα περισσότερα νοικοκυριά, καθώς ένα πολύ σημαντικό ποσό θα πρέπει να διατεθεί για την αγορά πετρελαίου.
Κι ενώ το περιβόητο επίδομα θέρμανσης λογικά θα έπρεπε ήδη να είχε καταβληθεί στους δικαιούχους, η Κυβέρνηση ακόμη… διαβουλεύεται, με την αρμόδια Υφυπουργό Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου να θεωρεί ότι δεν έχει καθυστερήσει, καθώς και πέρυσι ήταν το τελευταίο ΦΕΚ που πήγε στο Εθνικό Τυπογραφείο! Το γεγονός ότι τα νοικοκυριά θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να προμηθευτούν εγκαίρως πετρέλαιο, φαίνεται πως καμία σημασία δεν έχει για την Κυβέρνηση.

Περιμένοντας την απόφαση…
Έτσι λοιπόν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του υπουργείου για τη διάθεση του φετινού επιδόματος, το οποίο αναμένεται να είναι αυξημένο περίπου κατά 30%, φτάνοντας στα 15 με 16 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, από 12,5 λεπτά που ήταν την περυσινή σεζόν.
Όπως τόνισε η Υφυπουργός Κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στην ΕΡΤ, για το 2019 το επίδομα θέρμανσης αφορά περισσότερους πολίτες. Για το συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης του 2018 υπογράμμισε πως οι κάτοικοι των περιοχών της Α΄ ζώνης και των ορεινών της Β΄ ζώνης θα δουν το επίδομα στον τραπεζικό λογαριασμό τους χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά των δικαιούχων.
Υπενθυμίζεται ότι σε όσους καταναλωτές αγόρασαν πετρέλαιο από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2018 - θα καταβληθεί και φέτος έκτακτο επίδομα θέρμανσης 12,5 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο. Προϋπόθεση είναι να έχουν τόπο κατοικίας στους ακόλουθους νομούς: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.

* * *

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα της φετινής περιόδου αναμένεται να ανοίξει πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η καταβολή του νέου επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, μία έως την 31η Ιανουαρίου 2019 και μία έως την 30η Ιουνίου 2019.