Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ παρέπεμψε τους Πολύτεκνους ο Αντιπρόεδρός της!

on .

POLYTEKNOI DEYAI

• Στο επίκεντρο βρέθηκε για μια ακόμη φορά το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθεί η ΔΕΥΑΙ απέναντι στους πολύτεκνους, κάτι που – ως γνωστόν – έχει πυροδοτήσει σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων και της Δημοτικής Αρχής.
Πρόσφατα μάλιστα ο Σύλλογος διαμαρτυρήθηκε έντονα γιατί δεν εντάχθηκαν οι πολύτεκνοι, ανεξαρτήτως κριτηρίων, στο κοινωνικό τιμολόγιο της Δημοτικής Επιχείρησης, με το ζήτημα να φτάνει μέχρι και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συνάντηση…
Το επόμενο βήμα ήταν να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ Μ. Χρυσοστόμου και του Προέδρου, του Γραμματέα και μελών του Συλλόγου Πολυτέκνων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σ’ αυτή έδωσαν το «παρών», τόσο ο Γενικός Διευθυντής όσο και η Οικονομική Διευθύντρια της Επιχείρησης.
Εκ μέρους του Συλλόγου εκφράστηκαν προτάσεις που αφορούν στη διατήρηση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΥΑΙ σε όλους ανεξαιρέτως τους πολύτεκνους καθώς κι άλλων μέτρων για την ανακούφισή τους.

Θα τις εξετάσει…
Ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, αφού επισήμανε ότι η ΔΕΥΑΙ έχει εφαρμόσει ένα συνολικό πλέγμα δράσεων που αφορά τη στήριξη των νοικοκυριών που έχουν πληγεί οικονομικά από την κρίση, δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις που κατατέθηκαν.
Όπως τόνισε στους εκπροσώπους του Συλλόγου, το θέμα θα τεθεί άμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και θα λάβει τις αποφάσεις του μετά και από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΙ.

Κάλεσμα προς υποψ. δημάρχους
Στο μεταξύ, όλους τους υποψήφιους δημάρχους προτίθεται να καλέσει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ιωαννίνων στις ομιλίες - μαθήματα που γίνονται κάθε μήνα, προκειμένου, πριν την έναρξη των ομιλιών και για δέκα λεπτά, ν’ αναφερθούν γενικά στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και ειδικότερα να προσδιορίσουν την πολιτική που θ’ ακολουθήσουν για τις πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου.
Η πρόσκληση θα γίνεται έγκαιρα και κατά αλφαβητική σειρά και για να δοθεί ο λόγος σ’ όλους τους υποψηφίους, είναι πολύ πιθανό, σε κάποια ομιλία να είναι καλεσμένοι και δύο μαζί.