Αλλάζει ριζικά ο τρόπος σύστασης των Δασικών Συνεταιρισμών

on .

MIXELAKHS DASIKOI SYNETAIRISMOI 18 12 18

• Συναντήσεις με τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας της Δυτικής Μακεδονίας είχε ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Μιχελάκης, προκειμένου να γίνει έγκαιρη προετοιμασία για την παραχώρηση – εκμετάλλευση των συστάδων δημοσίων δασών για το 2019.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στις ριζικές αλλαγές που δρομολογούνται με το νέο νόμο για τη σύσταση των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας (ΔΑ.Σ.Ε) απαιτείται πλέον η σύνταξη καταστατικού και η υπογραφή του από είκοσι ένα (21) τουλάχιστον φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να έχουν πλήρη ικανότητα για δικαιοπραξία, να έχουν αποκτήσει την ιδιότητα του δασεργάτη και η μόνιμη κατοικία τους να βρίσκεται εντός της περιφέρειας του ΔΑ.ΣΕ, όπως θα ορίζεται από το οικείο καταστατικό.
Αντικείμενο συζήτησης με τους παραπάνω Δασικούς Συνεταιρισμούς αποτέλεσαν επίσης και οι αποφάσεις του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη για την παραχώρηση εκμετάλλευσης – κατανομής των συστάδων Δημοσίων δασών προς τους Δασικούς Συνεταιρισμούς για το έτος 2019, η έκδοση των οποίων αναμένεται μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους, αποφάσεις σύμφωνα με τις οποίες ρυθμίζονται βάσει του Π.Δ. 126/86, όλες οι διαδικασίες των δασικών εργασιών εκμετάλλευσης καθώς και των εργασιών βελτίωσης-συντήρησης των δασικών συμπλεγμάτων.