Επίσημη… πρώτη χθες για τη Μονάδα ΑΣΑ Ηπείρου!

on .

MONADA ASA

• Ένα νέο κεφάλαιο όσον αφορά στον τομέα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων, άρχισε να γράφεται από χθες για την Ήπειρο, καθώς ξεκίνησε η δοκιμαστική λειτουργία του Εργοστασίου Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων, στην περιοχή του Ελευθεροχωρίου Ιωαννίνων.
Τις επόμενες εβδομάδες, οι υπεύθυνοι λειτουργίας της Μονάδας θα έχουν την ευκαιρία να δουν τυχόν παραλείψεις ή ανάγκες, ώστε όταν έρθει η ώρα να λειτουργήσει αυτή πλήρως να μην παρουσιαστούν προβλήματα. Πρώτος Δήμος που έστειλε τα απορρίμματά του στο Εργοστάσιο ήταν αυτός των Ιωαννιτών και θα ακολουθήσουν σιγά – σιγά και οι υπόλοιποι.
Ανακοίνωση Καχριμάνη
Την επίσημη ανακοίνωση έναρξης της λειτουργίας της Μονάδας Α.Σ.Α. Ηπείρου έκανε χθες το πρωί από το βήμα του 6ου Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που διεξήχθη στα Γιάννενα ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στον εναρκτήριο χαιρετισμό του, υπογραμμίζοντας επίσης το γεγονός ότι η Περιφέρεια με τη λειτουργία των ΧΥΤΑ που μετατρέπονται πλέον σε ΧΥΤΥ και την αποκατάσταση των χωματερών της (ΧΑΔΑ), δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ πρόστιμο.
«Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε σε αυτό το σημείο, γεγονός το οποίο οφείλεται στη συνεργασία. Στις δύσκολες στιγμές ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο συνήψε αυτή τη συμφωνία και πλέον η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει να φοβηθεί την επιβολή κανενός προστίμου από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το 2019. Είναι μεγάλη επιτυχία και ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα την Αντιπεριφερειάρχη Τατιάνα Καλογιάννη που έχει χρεωθεί το θέμα», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.
Η πιο σύγχρονη Μονάδα!
Υπενθυμίζεται ότι το Εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι κατασκευάστηκε με τη μέθοδο ΣΔΙΤ μετά από προγραμματική σύμβαση που υπέγραψαν τον Μάρτιο του 2013 η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Αναγκαστικοί Σύνδεσμοι των τεσσάρων Διαχειριστικών Ενοτήτων της. Είναι η πλέον σύγχρονη Μονάδα της χώρας στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ