Πλήγμα κατά της πολυφωνίας η βομβιστική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ

on .

SKAI EKRHKSH 17 12 18

Πλήγμα κατά της ελευθεροτυπίας αποτελεί η χθεσινή βομβιστική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού SKAI και της «Καθημερινής».
Την επίθεση καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος, ενώ ειδική αναφορά έγινε χθες και στο Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα.
Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΙ, φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με το ΣΚΑI η ΕΛ.ΑΣ. προσανατολίζεται στον «σγουρομάλλη» και στον «ξανθό» που έφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017. Επίσης η Αντιτρομοκρατική έχει βγάλει το συμπέρασμα ότι τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο opel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.

«Δεν πτοούμαστε...»
Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΣΚΑΙ, αναφέρουν πως η τρομοκρατική επίθεση δεν πρόκειται να τους πτοήσει. Επισημαίνουν πως το κράτος «κώφευσε στις επανειλημμένες καταγγελίες μας για απειλές κατά του ΣΚΑΙ», προσθέτοντας πώς «ο σταθμός έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, από κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που τον κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο».
Στον τόπο της έκρηξης μετέβη χθες τα ξημερώματα η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ενώ τις εγκαταστάσεις του σταθμού επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι η τοποθέτηση βόμβας είναι απόρροια του κλίματος ακραίας πόλωσης, που δεν το καλλιέργησε η Νέα Δημοκρατία.
Γραπτές δηλώσεις καταδίκης της επίθεσης έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, με τελευταίο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος επέλεξε το twitter. Από νωρίς χθες το απόγευμα πάντως, έχει προκληθεί πολιτικός σεισμός από παλιότερη δήλωση (2015) Καμμένου πως «μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια».

Ο Ι. Αλαφούζος
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Αλαφούζος. Ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης.