Ξεκινάει τη Δευτέρα το 6ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ στα Γιάννενα

on .

ENPE

 

• «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Νέες δομές, νέες απαντήσεις, σταθερή αξία», είναι ο τίτλος του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Δευτέρα (στο ξενοδοχείο «Du Lac») στα Γιάννενα. Στις εργασίες του συνεδρίου θα παραστεί και θα μιλήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Οι σύνεδροι ανέρχονται σε 293 και είναι οι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων. Έχουν προσκληθεί επίσης οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων και οι Εκτελεστικοί Γραμματείς των Περιφερειών.

Το πρόγραμμα
Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, τον Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς Δώρο Αντωνίου, την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) Βέτα Πανουτσάκου και τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη.
Θα ακολουθήσουν (11 π.μ.) η κεντρική εισήγηση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και η ομιλία (11.30 π.μ.) του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης.
Στη συνέχεια θα γίνουν: τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων, παρέμβαση για την ουσιαστική ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη, παρουσίαση του Βραβευμένου Eυρωπαϊκού Καινοτόμου Προγράμματος Πρόληψης από το «Εργαστήρι Ζωής» του ΟΚΑΝΑ με εισηγητές τον Πρόεδρο του οργανισμού κ. Βαγγέλη Καφετζόπουλο και την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ - Περιφερειακή Σύμβουλο Θεσσαλίας - Μέλος Γενικής Συνέλευσης ΕΝΠΕ και Ευαγγελία Λιακούλη και ομιλίες μελών του ΔΣ της ΕΝΠΕ και συνέδρων.
Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ με την έγκριση του απολογισμού Οικονομικής Διαχείρισης Έτους 2017 και την έκδοση ψηφίσματος.