Χωρίς εθελοντές δε θα χτυπούσε η «καρδιά» του Γύρου Λίμνης

on .

GYROS LIMNHS ETHELONTES 12 12 18

• Σε μια όμορφη γιορτή, αλλά ταυτόχρονα και σε μια ουσιαστική διαδικασία ανταλλαγής απόψεων εξελίχθηκε η εκδήλωση για τους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων, με τίτλο «Ένα ευχαριστώ και μια υπόσχεση», που διοργάνωσαν ο Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων και η ΑΜΚΕ Limni, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών, την Κυριακή, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός μικρού φιλμ για τον 12ο Γύρο Λίμνης, που δημιούργησε ο Κώστας Μανταλιάς και στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Α.Ο. Ποσειδών Ιωαννίνων Αγνή Δρίμτζια, εκφράζοντας τις ευχαριστίες της σε όλους τους εθελοντές, αλλά κυρίως σε αυτούς που προέρχονται από τις τάξεις του Α.Ο. Ποσειδών, κάποιοι εκ των οποίων προσφέρουν από την πρώτη διοργάνωση έως και σήμερα. «Η καρδιά του Γύρου Λίμνης δε θα μπορούσε να χτυπάει χωρίς την τροφοδοσία των εθελοντών. Είναι το αίμα του Γύρου Λίμνης. Είναι η δύναμή του, αυτοί που δίνουν μια ξεχωριστή αξία στον αγώνα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην τεράστια συνεισφορά των εθελοντών, την οποία χαρακτήρισε ανεκτίμητη, εστίασε και ο διευθυντής του Γύρου Λίμνης Ηλίας Σπυριούνης. «Χωρίς τους εθελοντές δε θα μπορούσαν να υπάρξουν αγώνες. Όχι γιατί δίνουν το νερό, το τζελάκι, το φρούτο στον δρομέα. Όχι γιατί του δείχνουν τον δρόμο. Ούτε γιατί φροντίζουν για την υγεία του και την ασφάλειά του. Είναι κυρίως το χαμόγελο που χαρίζουν. Είναι το χειροκρότημα. Είναι η ενθάρρυνση. Είναι το πάθος τους για τον αγώνα, για την πόλη τους» σημείωσε με έμφαση.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια τόσο στη διοργάνωση όσο και στον ρόλο των εθελοντών.
Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων, καθώς και η παράδοση από τον Ν. Γκόλα, εκ μέρους της διοργάνωσης, ενός ειδικού φορείου στο παράρτημα Ιωαννίνων του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που αποτελεί σταθερό συμπαραστάτη του Γύρου Λίμνης, φροντίζοντας για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων. Το φορείο παρέλαβαν η πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μάρθα Παπαδοπούλου και επικεφαλής των τμημάτων.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης αναπτύχθηκε ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των ανθρώπων, που έχουν την ευθύνη της διοργάνωσης, με όλους τους εθελοντές, σε μια προσπάθεια να υπάρξει ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή στον 13ο Λίμνης Ιωαννίνων και σε όσους ακολουθήσουν.