Έτοιμη η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Ηπείρου!

on .

MONADA ASA

• Πολύ σύντομα, πιθανώς πριν καν εκπνεύσει το 2018, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου στο Ελευθεροχώρι, την ευθύνη για την οποία έχει η Αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη.
Ακριβής ημερομηνία για κάτι τέτοιο δεν έχει δοθεί ακόμη, ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε κατά την πρόσφατη τακτική συνάντηση ελέγχου της προόδου υλοποίησης του έργου που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της εγκατάστασης, αυτό ολοκληρώθηκε ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος.

Η συνάντηση
Υπό τον συντονισμό της Τατιάνας Καλογιάννη η οποία έχει την αρμοδιότητα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών έγινε η συνάντηση προχθές στη Μονάδα ΑΣΑ στο Ελευθεροχώρι, ενόψει έναρξης της λειτουργίας της.
Σ’ αυτή συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Ν. Τσαρνάς και Κ. Μπάκας εκ μέρους της κατασκευάστριας εταιρείας, οι Χ. Χαραλαμπίδης, Γ. Πασχάλης, Α. Φραντζής και Β. Κρούσκα, εκ μέρους της εταιρείας που διαχειρίζεται τη Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, ο κ. Π. Ευγενικός από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ, εκπρόσωποι του Ανεξάρτητου Ελεγκτή καθώς και στελέχη και σύμβουλοι της Περιφέρειας Ηπείρου.
Διαπιστώθηκε λοιπόν η άρτια υλοποίηση της εγκατάστασης, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες και χωρίς υπερβάσεις χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού.

«Ένα τεράστιο έργο…»
Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση η κ. Καλογιάννη ανέφερε με έμφαση ότι «η εγκατάσταση είναι έτοιμη να δεχθεί τα απορρίμματα των Δήμων της Ηπείρου. Έχουμε ειδοποιήσει σχετικά όλους τους ΟΤΑ για την προσκόμιση των αστικών απορριμμάτων που συλλέγονται στις περιοχές τους. Μια επίπονη προσπάθεια για ένα τεράστιο έργο υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος, με πολλαπλά οφέλη για την Περιφέρεια Ηπείρου και τους συμπολίτες μας, ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά. Προσβλέπουμε πλέον στη σωστή λειτουργία της μονάδας με τη συνεισφορά όλων των εμπλεκομένων μερών».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ